Přejít k hlavnímu obsahu

Je to tady! Největší český talent čeká debut v nejúspěšnější akademii světa

29. 7. 2023 | 11:47 Counter-Strike 2 Přestup
MOUZ NXT je čtyřnásobným šampionem WePlay Academy League a nejlepší možnou adresou pro mladé evropské naděje. Vždyť hlavní tým slavné německé organizace aktuálně reprezentují čtyři bývalí akademici. Poprvé v historii za MOUZ NXT zahraje i český hráč, z lokálních talentů ten vůbec nejzajímavější. Oldřich „PR“ Nový se s týmem poprvé na serveru ukáže 1. srpna.
Oldřich „PR“ Nový
Oldřich „PR“ Nový
Zdroj: MOUZ

MOUZ aktuálně září na IEM Cologne, kde jako první tým dokázali postoupit z předkola. Vedle Davida „frozen“ Čerňanského se parádně předvedl i Ádám „torzsi“ Torzsás, jeden ze čtyř členů současné sestavy, kteří v minulosti hráli za akademii MOUZ NXT Není tak divu, že mladí hráči z celé Evropy chtějí následovat kroky hráčů, jenž pod křídly hamburské organizace čtyřikrát vyhráli nejdůležitější soutěž akademií.

Součástí další generace bude vůbec poprvé i český hráč. Už loni byl na zkoušce v MOUZ NXT Radim „KADIM“ Vojkůvka, ten ale neuspěl. Letošní adept je mnohem vážnější. Oldřich „PR“ Nový je svých patnácti letech jedním z nejblyštivějších drahokamů domácí scény, které je jen potřeba dokonale opracovat a může je čekat zářivá kariéra ve světě. Jako první hráč z Česka se však bude v zahraničí zdokonalovat už jako mladý.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

PR se na scéně poprvé ukázal už ve svých třinácti letech, kdy hrál za Inside Games Academy. Přes GLORE a Dark Tigers se dostal až do Cryptovy, v jejímž dresu už dokázal trápit i ty největší domácí giganty. Byl například hlavním strůjcem výhry svého týmu nad SINNERS. V tu dobu už bylo zřejmé, že jde opravdu o „real deal“. Organizace jej však kvůli svému konci nezpeněží a zájemci o jeho služby pravděpodobně stáli frontu.

Celé léto se však hovořilo o velkém zájmu MOUZ NXT, brzy šestnáctiletý borec tak zvolí cestu jako nikdo jiný před ním. Vše se zdá být potvrzeno sestavou na první zápas CCT Central Europe Series 7, kde akademie myšáků nebude chybět a PR se objevuje v jejích řadách jako jedna ze tří nových tváří. Nadějný střelec tak pravděpodobně 1. srpna započne cestu, aby v MOUZ následoval frozena a jednou se stal jeho kolegou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.