Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq zbrojí! Forsyyho a spol. čeká dnes premiéra proti Sampi.Tipsport

29. 7. 2023 | 11:05 Counter-Strike 2 Přestup
Entropiq má opět kompletní hlavní sestavu. Poslední spekulace se potvrdily a Davida „forsyy“ Bílého doplňuje mimo jiné bývalý hráč BIG či někdejší analytik G2 Esports. Ostrou premiéru si nová pětice odbude už tuto sobotu, kdy se od 16:00 postaví týmu Sampi.Tipsport.
Entropiq CS:GO tým
Entropiq CS:GO tým
Zdroj: Entropiq

„Cíl je jasný: dostat se na Majory a zpátky na přední příčky světového rankingu,“ hlásí sebevědomě Entropiq ve svém představení nové sestavy. V ní se pokusili namíchat smrtelný koktejl zkušeností a nadějných borců z různých koutů Evropy. „Při skládání týmu jsme se soustředili na jeho strukturu. Vnímáme jako nutnost mít v týmu veterány, kteří předají své zkušenosti a znalosti mladším spoluhráčům,“ prozradil manažer Šimon Hradečný.

Největší hvězdou nového kádru je Tizian „tiziaN“ Feldbusch. Ten naposledy strávil 4,5 roku v nejlepším německém týmu BIG, se kterým se rozloučil loni v létě a doposud byl bez angažmá. Zažil dokonce i dobu, kdy BIG vyšplhali na absolutní čelo světového žebříčku. Zkušený hráč ale poprvé v kariéře opouští německou scénu a rovnou si vyzkouší roli in-game leadera. „Jsem velmi rád, že jsem v Entropiqu našel nový domov. Soutěžení mi už dost chybělo a nemůžu se dočkat, až se vrátím zpátky do práce,“ napsal do oficiálního příspěvku.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Důležitým pilířem bude i trenér. Nicklas „enkay J“ Krumhorn má za sebou minulost v MOUZ nebo G2 Esports. „Měl jsem na výběr několik variant, ale po prvních diskuzích jsem plně nabyl dojmu, že náš nový kapitán tiziaN a trenér enkay J jsou lidé, kteří jdou správným směrem a kterým rád dám svoji důvěru,“ uvedl Pavel Klaban, herní ředitel Entropiqu.„Spolu s tiziaNem chceme našim mladším spoluhráčům pomoci, aby se rozvíjeli nejen jako hráči, ale taky jako tým. Pak se nám doufejme podaří vrátit Entropiq tam, kam patří,“ řekl sám nový kouč.

Čeští fanoušci se samozřejmě nejvíce těší na Davida „forsyy“ Bílého, jehož jsme neviděli více než půl roku v akci. „Jsem hladovej jako nikdy. Entropiq má správné ambice a zároveň nám může poskytnout všechno, co potřebujeme, abychom hráli co nejlíp,“ prozradil sniper. Vedle něj se ukáže také Luka „c0llins“ Živanović, druhý nejstarší hráč sestavy, jejíž kostru dotváří dva mladíci s minulostí v OG Academy, Blagoi „oxygeN“ Dimitrov a Max „Marix“ Kugener. Marixe si můžete pamatovat, když vypomáhal Entropiq Future.

Nová sestava Entropiqu:

 Česká republika David „forsyy“ Bílý
 Německo Tizian „tiziaN“ Feldbusch
 Lucembursko Max „Marix“ Kugener
 Srbsko Luka „c0llins“ Živanović
 Bulharsko Blagoi „oxygeN“ Dimitrov

 Německo Nicklas „enkay J“ Krumhorn – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.