Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch dává sbohem skin gamblingu. Bude však dostatečně důsledný?

3. 8. 2023 | 17:24 Counter-Strike 2 Twitch
Ústup gamblingových stránek pokračuje. Tentokrát si na hazard došlápl i samotný Twitch, jehož kroky navazují na celou řadu omezení a restrikcí ze strany Valve z minulosti. Nejvíce utrpí dle všeho CS:GO streameři, které tyto hazardní stránky hojně sponzorují.
Twitch dává sbohem skin gamblingu. Bude však dostatečně důsledný?
Twitch dává sbohem skin gamblingu. Bude však dostatečně důsledný?
Zdroj: PLAYzone

Skin gambling je pojem, který za ta léta s Counter-Strikem splynul i přes částečné zásahy ze strany Valve. Již od prvních zárodků těchto hazardních stránek se museli majitelé potýkat s přetrvávajícími restrikcemi a omezeními ze strany vývojáře CS:GO. Nic z toho ale skin gambling zcela nevymýtilo.

Nyní však přichází další tvrdá rána, tentokrát ne ze strany obvyklého protivníka. Na gambling si totiž došlápl Twitch, který jej od nynějška zcela zakazuje. Nejvíce tím utrpí především CS:GO streameři, jejichž hlavními sponzory byly povětšinou právě tyto gamblingové stránky. Jakoukoliv reklamu či propagaci hazardní stránky tak již svého oblíbeného streamera s největší pravděpodobností neuvidíte. Je to však definitivní?

Dle nových komunitních pokynů Twitche ano, ovšem obdobný zákaz byl v pravidlech na Twitchi již delší dobu. Jeho znění však hovořilo především o neregulovaných hazardních stránkách. Navzdory tomu, že tomuto popisu většina z těchto stránek odpovídala, tak s tím Twitch povětšinou nic nedělal. Zdali tomu bude tentokrát jinak, se tak nejspíše dozvíme v nejbližší době.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Twitch, skiny, Gambling
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.