Přejít k hlavnímu obsahu

Katedrála Counter-Striku volá! Play-off IEM Cologne začne válkou supertýmů

4. 8. 2023 | 13:15 Counter-Strike 2 Preview
Jeden z nejprestižnějších turnajů celého roku míří do vyřazovací fáze, a náš stream bude u toho! Nenech si na Twitch kanále PLAYzoneCZ ujít napěchované play-off, které korunuje dost možná posledního šampiona Tier 1 turnaje v historii Counter-Strike: Global Offensive!
Trofej pro vítěze IEM Cologne 2023
Trofej pro vítěze IEM Cologne 2023
Zdroj: HLTV.org (Radosław Makuch)

Žádný český ani slovenský hráč si o titul krále IEM Cologne nezahraje, neznamená to však, že by pro české a slovenské příznivci bylo play-off nezajímavé. Je tomu totiž přesně naopak! Do vyřazovacích bojů prošli jen ti nejlepší z nejlepších, ze světové TOP 5 chybí pouze FaZe Clan. Úroveň tak bude opravdu špičková.

Program v pátek od 15:30 nakousne ostrý souboj dvou supertýmů. Cloud9 poprvé nastoupí v kompletním novém složení, Sergey „Ax1Le“ Rykhtorov už je v Kolíně nad Rýnem připravený, stejně jako jeho noví dva parťáci. Na druhé straně budou stát Major šampioni z Vitality v čele s Mathieu „ZywOo“ Herbautem. Na vítěze tohoto duelu čekají v prvním sobotním semifinále ENCE. Cesta do finále to nebude jednoduchá.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Ve spodní polovině pavouka dojde ve večerním čtvrtfinále na velkolepé dánské derby. Astralis to po posledních změnách pomalu začíná šlapat, ale pokud se chtějí přiblížit titulu, který nezískali ani v dobách své největší slávy, budou muset skolit aktuální světovou jedničku. Heroic ovšem ve skupině jednou zakopli a ukázali, že jsou k poražení. Na vítěze dánského šlágru už si před semifinále brousí zuby G2 Esports.

Tak jako celý turnaj, i rozhodující boje můžete sledovat s oficiálním českým a slovenským komentářem. Během víkendu se můžete těšit na ostřílenou pětici Koty, Sphexxai, Mishek, Shadye a Jafresss. Mimo to vás neochudíme o Vodafone GIGA kvíz, Twitch dropy FACEIT bodů a nedělní grandfinále zpestří losování velké soutěže o herní sluchátka Logitech. Náš přenos bude stát za to, tak doraz fandit svým oblíbencům!

IEM Cologne 2023
IEM Cologne 2023
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.