Přejít k hlavnímu obsahu

Pět týmů postoupilo na Worlds. Nechybí tradice ani světové hvězdy

7. 8. 2023 | 11:50 League of Legends Reportáž
Dva měsíce před začátkem letošních Worlds známe prvních pět postupujících týmů. Čína už rozhodla o třech zástupcích, kteří budou LPL na mistrovství světa v League of Legends reprezentovat. Další dva celky, konkrétně Cloud9 a NRG, se na světový šampionát probojovali z LCS. Čínská soutěž rozhodne o čtvrtém seedu v úterý 8. srpna.
Cloud9 postoupili na Worlds
Cloud9 postoupili na Worlds
Zdroj: Cloud9

Korea a Evropa mají ještě rozhodující zápasy před sebou, v Číně a Americe už je rozdělena více než polovina místenek na Worlds. Sledovanější jsou aktuálně boje v LPL, kde po skončeném play-off probíhá regionální kvalifikace.

Jako vítěz letního splitu čínské ligy se na Worlds automaticky kvalifikovali JD Gaming, dlouhodobí vládci LPL a aktuálně největší favorit na světový trůn. Díky nejvíce bodům za celou sezónu postoupili Bilibili Gaming.

Třetím, a dosud posledním postupujícím, jsou LNG Esports. Chen „GALA“ Wei přišel a neúspěch z loňského gauntletu se neopakoval. Hned první šanci proti EDG LNG využili. Jian „Uzi“ Zi-hao budou mít ještě druhý pokus. V úterý se potkají s vítězem BO5 série mezi TOP Esports a Weibo Gaming.

Prvním postupujícím z amerického LCS nemůže být nikdo jiný než Cloud9. Po vítězství v základní části porazili Evil Geniuses a postupem do finále upper bracketu si zajistili top 3 v Championship. To se rovná automatické kvalifikaci na světový šampionát.

Podobný příběh za sebou mají i NRG. Pátý celek základní části LCS nejdříve bez větších problémů porazil Team Liquid a následně v podobném stylu porazili nasazenou dvojku Golden Guardians.

O další dvě postupová místa se porvou Golden GuardiansEvil GeniusesTeam Liquid a Dignitas.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).