Přejít k hlavnímu obsahu

Mašina versus neprávem podceňovaný tým. Kdo poprvé pozvedne trofej pro vítěze?

6. 8. 2023 | 14:10 Counter-Strike 2 Preview
„Katedrála Counter-Striku“ zažije v neděli už své desáté grand finále, zároveň může jít vůbec o poslední v éře Global Offensive. Proti sobě stane dvojice, kterou před samotným turnajem tipoval málokdo. ENCE s G2 Esports však zatím předvádí excelentní výkony, ani jedna prohra budiž toho důkazem. Maratonskou BO5 bitvu sledujte na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
IEM Cologne 2023
IEM Cologne 2023
Zdroj: ESL (s povolením)

Jako první se do finále o 400 tisíc dolarů za první místo probojovali ENCE. Evropský celek pod vedením Marca „Snappi“ Pfeiffera ve skupině A otočil souboj s 9INE, bez ztráty kytičky porazil Fnatic a následně si poradil i se světovou jedničkou Heroic. Dánové na vytouženou trofej z CS:GO LAN akce už nedosáhnou.

Aktuálně pátý nejlepší tým světa se rázem ocitl v semifinále, kde opět překvapil zvučnějšího soupeře. Dosud největší favorité turnaje z Vitality hráli na dvou mapách vyrovnanou partii, decider však byl jednoznačně v režii ENCE v čele s tahounem Alvarem „SunPayus“ Garciou. Tento mág dokázal s ledovým klidem zastínit Mathieua „ZywOo“ Herbauta, a pokud bude řádit i v posledním dni, ENCE mohu pomýšlet na zlato.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Na druhé straně bude pětice, která chce dokázat, že může být nejlepší na světě. G2 Esports si už nyní spravili reputaci po nevydařeném turnaji BLAST Premier a třešničkou na dortu může být navázání na letošní triumf z IEM Katowice. Parádní formu prokázali již ve skupině smrti, kterou dokázali projít bez porážky.

Po výhrách nad Astralis, FaZe a Vitality znovu potkali dánského soupeře, semifinálový duel byl ale jasně v režii G2. Play-off buff opět našel Nemanja „huNter-“ Kovač, slavnější bratranec Nikola „NiKo“ Kovač také pálí ostrými a statisticky ještě lépe je na tom zabijácký Ilya „m0NESY“ Osipov. Pokud tahle trojice, zastoupená mezi TOP 5 hráči turnaje, bude běsnit i ve finále, tak ENCE budou muset skutečně čarovat.

Nezapomínejme ale na to, že se hraje grandiózním formátem BO5, kde ani dvě ztracené mapy ještě nemusí nic znamenat. Bude to zkrátka boj o výdrži, jak se sluší a patří! Finálou bitvu od si nenechte ujít na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ, studio začíná v 15:30. Stále přitom můžete soutěžit ve Vodafone GIGA Kvízu, sbírat Twitch dropy FACEIT bodů a na poslední chvíli se zúčastnit velké soutěže o herní sluchátka Logitech.

IEM Cologne 2023
IEM Cologne 2023
Foto: Česká asociace esportu
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.