Přejít k hlavnímu obsahu

Ohromující detaily! Jak gameři vnímali hry před třiceti lety?

13. 8. 2023 | 15:45 Zajímavost
Perfektní grafika, tohle se jen tak nevidí! Asi tak komentoval měsíčník Electronic Gaming RPG hru King's Field v roce 1994. „PlayStation může produkovat ohromující efekty,“ byla tehdy popsána grafika hry z dílny FromSoftware. Je to už 29 let a od té doby prošel videoherní průmysl obří proměnou. Hráči na Redditu vzpomínají na staré časy a hru, která byla na dřívější poměry podle mnohých fantastická.
Ohromující detaily! Jak gameři vnímali hry před třiceti lety?
Ohromující detaily! Jak gameři vnímali hry před třiceti lety?
Zdroj: Reddit

Electronic Gaming Monthly je jedna z tradičních amerických videoherních publikací. První číslo vyšlo již v roce 1989, konkrétně 31. března. Časopis tak funguje už přes 34 let. Do roku 2009 se EGM soustředilo jen na konzole.

Měsíčníku tak nemohla uniknout pařba King's Field. RPG, některými považované ze předchůdce Dark Souls, bylo doopravdy považované za obrovsky přelomové ve svém žánru. Mezi lety 1994 - 1996 vyšly hned tři díly. První hra vyšla na originálním PlayStationu. 

„The PlayStation can produce mind-boggling effects“ Electronic Gaming Monthly N°61 1994
by u/FidoMix_Felicia in gaming
Zdroj: Reddit
Štítky: Playstation, hry, gaming
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).