Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší domácí akademie chystá změny. Jméno nového snipera vás překvapí

11. 8. 2023 | 14:03 Counter-Strike 2 Spekulace
SINNERS Academy se musela rozloučit s Tomášem „fino“ Bebjakem, kterého si svého manšaftu vybrali Sampi.Tipsport. Nakonec to ale vypadá, že by nemuselo jít o jedinou změnu v sestavě.
SINNERS Academy
SINNERS Academy
Zdroj: SINNERS

Nikdo ze SINNERS Academy se ještě natrvalo nedokázal dostat do hlavního týmu, vysoké kvality akademie však nelze rozporovat. Po týmové stránce jde o šampiony Rising Talents League a jako individuality se ukazují například na platformě FACEIT, kde někteří hráči patří mezi nejužší domácí špičku podle ELO.

Mladí hříšníci se dokonce jako první akademici vůbec kvalifikovali do hlavní části Tipsport CS:GO Praha, úvodního turnaje letošní mistrovské sezóny. Díky získaným bodům budou v závěru roku dokonce bojovat o postup na samotné finále Tipsport MČR CS:GO. Do závěrečné soutěže ale vkročí se změnami v týmu.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

První změna je pro SINNERS AC bohužel vynucená. Slovenský reprezentant Tomáš „fino“ Bebjak uslyšel volání Sampi.Tipsport, se kterými se chce posunout na vyšší úroveň. Podle informací Twitter účtu CZSK_CS s týmem trénuje nepříliš známé, ale o to zajímavější jméno. 20letý sniper Ivan „Vano“ Galustyan je původem z Arménie, ale dlouhodobě žije v Praze, a nenaruší tak komunikaci. Může jít o objevený poklad.

Vano se dnes objevil také u pozvánky akademie do páté sezóny ligy United21. Od oficiálního představení nás tak zřejmě mnoho dní nečeká. Galustyan ale není na soupisce jediným novým jménem. Už zmíněný Twitter účel uvedl také Patrika „PATR7KK“ Staňa, jenž má s týmem trénovat jako náhrada za Patrika „outex“ Tomka. V sestavě pro United21 ale figurují obě jména. SINNERS Academy tak možná ještě ladí své složení.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.