Přejít k hlavnímu obsahu

Titul pro frozena! Slovenský borec dovedl MOUZ na šampionát o 11 milionů korun

13. 8. 2023 | 19:17 Counter-Strike 2 Reportáž
První evropská série v rámci Thunderpick World Championship 2023 je u konce. Ve finále se utkaly dva z favorizovaných celků, proti organizace Berlína nakonec uspěl tým sídlící v Hamburku. Jinými slovy, MOUZ s Davidem „frozen“ Čerňanským se podařilo zdolat BIG.
frozen a Jimpphat
frozen a Jimpphat
Zdroj: MOUZ

Vstup do světového šampionátu od společnosti Thunderpick zastihl SINNERS a Sampi.Tipsport v dobré formě. Oba totiž získali cenné skalpy. Po vyřazení v TOP 16 se ale pozornost obrátila na dva slovenské hráče v řadách velkých světových týmů. Ve stejné fázi jako zmíněné celky se ovšem poroučeli i pozvaní Apeks, jejichž forma není vůbec dobrá. Martin „STYKO“ Styk a spol. tentokrát podlehli ALTERNATE aTTaX.

Všechno tedy zůstalo na Davidu „frozen“ Čerňanském, jemuž se s MOUZ naopak poslední dobou velice daří. Pouť hamburské organizace začala výhrou nad Sampi.Tipsport 2:0, slovenská sestava se ale svědomitě držela. Další výhrou nad 500 se MOUZ už dostali do bojů o medaile, zastavit favorita nedokázal ani parádně střílející Hristiyan „REDSTAR“ Pironkov, který i přes brzké vyřazení patří mezi nejlepší hráče turnaje.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Semifinálovým soupeřem MOUZ byl turecký celek Eternal Fire. Ismailcan „XANTARES“ Dörtkardeş zářil a dovedl svůj tým k hladkému vedení v sérii, frozen a jeho parťáci se však nezalekli a ve zbytku série byli dominantní. Ani na jedné mapě poražený tým nezískal dvouciferný počet kol, decider dokonce skončil 16:2.

Výhrou semifinále už MOUZ splnili svůj cíl, oba finalisté totiž mají zajištěnou místenku na samotném světovém šampionátu. Po více než dvouletém půstu ale chtěli přidat do zaprášené vitríny nějakou trofej.

Bitva o titul proti nim svedla další německou organizaci BIG, která předtím zastavila senzační jízdu sestavy Looking4Org. Ádám „torzsi“ Torzsás byl ale nezastavitelný a s průměrem jednoho zabití na kolo se šlo rychle na druhou mapu. Tam už se BIG rvali mnohem více a dokázali dokonce dotáhnout ztrátu devíti bodů. V základní hrací době sice MOUZ neproměnili pět match pointů, v prodloužení už si ale výhru pohlídali.

Statisticky nejlepším hráčem finále byl frozen, který v průběhu celého turnaje opět zářil a společně s torzsim utváří nezastavitelné duo. První titul po několika letech by MOUZ mohla ještě více nakopnout.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.