Přejít k hlavnímu obsahu

Přestupové období končí! Jak zamíchá kartami před Tipsport CS:GO Praha II?

20. 8. 2023 | 17:00 Counter-Strike 2 MČR
Kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha II jsou za rohem, ještě předtím je ale na programu přestupové období. Vzhledem k četným změnám, rozpadu Cryptovy či těsnému pořadí na spodních příčkách půjde o důležité dva týdny, které mohou přiblížit osud letošní sezóny.
Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Na finále Tipsport MČR CS:GO postoupí osm nejlepších týmů na základě MČR klasifikace. Poslední velkou šancí získat až 1000 MČR bodů na celkové konto a zajistit si postup na vrchol esportového roku je Tipsport CS:GO Praha II. Kvalifikace na třetí turnaj sezóny začnou 2. září, ale některé týmy ještě ladí soupisky.

Pozvánky do skupinové fáze dalšího eventu si vyslouží čtyři nejlepší týmy z celoročního bodování. Dynamo Eclot, SINNERS a Sampi.Tipsport jsou víceméně jistotou, na dalších příčkách ale ještě není vše jasné. Zatím se neví, co bude se slotem Cryptovy a jak se na domácí scéně zachová Entropiq. Na šanci tak čekají i ENTERPRISE. Další čtyři týmy následujícího pořadí potom obdrží pozvánky do uzavřené kvalifikace.

Ještě před pozváním je ale potřeba vykonat přestupy. Pro některé hráče je přestupové období klíčovým momentem před podzimní částí sezóny. Jedná se totiž o šanci si přesunout všechny své hráčské body do jiného slotu. Žádosti podávejte skrze oficiální formulář od 14. do 20. srpna 23:59. Týmy poté budou do 1. září 18:00 odevzdávat soupisky, na jejichž základě rozdáme pozvánky na Tipsport CS:GO Praha II.

Všichni ostatní si na cestě za slávou musejí projít kvalifikacemi, do kterých se může přihlásit a vykročit na mistrovskou cestu úplně kdokoliv. Stačí jen dát dohromady pětičlenný tým a zkusit štěstí. Začínáme v sobotu 2. září po poledni, celkem se můžete těšit na čtyři napínavé turnaje. Postupuje vždy pouze vítěz.

Aktuální pořadí MČR klasifikace:

    Harmonogram Tipsport CS:GO Praha II
    DatumTurnaj
    Sobota 2. září 13:001. otevřená kvalifikace
    Neděle 3. září 13:002. otevřená kvalifikace
    Sobota 9. září 13:003. otevřená kvalifikace
    Sobota 16. září 13:004. otevřená kvalifikace
    22. – 24. záříUzavřená kvalifikace
    2. – 4. říjnaSkupinová fáze
    13. - 15. říjnaOffline play-off
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.