Přejít k hlavnímu obsahu

Evropa klepe na dveře. Domácí elita se porve o postup

14. 8. 2023 | 16:56 League of Legends Preview
Další split Hitpoint Masters je minulostí a dva nejlepší česko-slovenské týmy netrpělivě čekají na další šanci v Evropě. Domácí scénu budou tentokrát reprezentovat hráči Entropiqu (#1) a Brute (#2). Během dvou dnů odehrají šest zápasů, které rozhodnou o postupu či nepostupu.
Los EMEA Masters
Los EMEA Masters
Zdroj: Riot Games

Jako největší naděje Hitpoint Masters jdou do evropských bojů zástupci organizace Entropiq. Ve Svitavách si pohodlně poradili se soupeři z Brute 3:0 a bez zaváhání ovládli nejvyšší tuzemskou soutěž. Teď je na čase ukázat svůj um i na poli evropském.

Ve skupině C se EIQ utkají s třetím tureckým nasazeným týmem FUT Esports, Benelux vyšle do boje s českým celkem Team 7AM (#1 v regionu). Oba tyto mančafty nastupují do play-in fáze EMEA Masters oproti Entropiqu jako výše nasazené. Nejnižší seed skupiny C pak zaujmou portugalští White Dragons (#2 z PT).

Pondělní harmonogram:

18:00 -  Turecko FUT vs.  Česká republika EIQ
20:00 -  Česká republika EIQ vs.  Nizozemsko 7AM
22:00 -  Portugalsko WT vs.  Česká republika EIQ

Brute jako outsider

Největším překvapením letního splitu Hitpoint Masters byli bezpochyby hráči Brute. Ti si ve finále lower bracketu smlsnuli na eSubě a překvapivě tak jednu z tradičních českých organizací vyřadili nejen z turnaje, ale také z boje o vysněnou Evropu.

EMEA Masters budou pro Brute ohromně náročným testem. Nejvýše nasazeným celkem skupiny D jsou francouzští Team GO, kteří se umístili v LFL na třetí příčce a musí se tak probojovat přes kvalifikační fázi turnaje. Balkánskou soutěž zastoupí Diamant Esports, nejlepší tým EBL. Čtveřici doplní arabská jednička Anubis Gaming.

Pondělní harmonogram:

17:00 -  Česká republika BRT vs.  Francie GO
19:00 -  Chorvatsko DIA vs.  Česká republika BRT
22:00 -  Česká republika BRT vs.  Saúdská Arábie ANB

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).