Přejít k hlavnímu obsahu

POTVRZENO: Nejlepší domácí akademie vítá ne jednu, ale rovnou dvě nové tváře

15. 8. 2023 | 11:17 Counter-Strike 2 Přestup
Změny v SINNERS AC jsou oficiální. Po odchodu Tomáše „fino“ Bebjaka se s týmem rozloučil také Patrik „outex“ Tomko. Kromě nového snipera tak elitní akademie vítá i druhou posilu.
SINNERS Academy
SINNERS Academy
Zdroj: SINNERS Esports

Cesta ze SINNERS AC do „A“ týmu hříšníků je opravdu dlouhá, i přes vysoké kvality akademie se přes hvězdy kalibru Tomáše „oskar“ Šťastného prosazuje opravdu těžko. Šampioni debutové sezóny Rising Talents League si však jdou částečně svojí cestou a snaží se kvalifikovat na finále Tipsport MČR CS:GO.

Mladíci se jako první akademie vůbec kvalifikovali do hlavní části mistrovského turnaje, na Tipsport CS:GO Praha, a díky získaným bodům jsou ve hře o postup na vrchol sezóny. Budou však potřebovat zaskórovat v posledním velkém kvalifikační klání, které otevřenými turnaji startuje po letních prázdninách 2. září.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Do klíčové soutěže ale SINNERS AC vykročí se dvěma změnami v týmu. Slovenský reprezentant Tomáš „fino“ Bebjak uslyšel volání Sampi.Tipsport, se kterými se pohybuje ve světové TOP 50 a chce útočit na domácí medaile. Vedle něj se rozloučil také Patrik „outex“ Tomko, důvod jeho odchodu je ale neznámý. Devatenáctiletý talent přitom byl ještě před pár měsíci na zkoušce v hlavní sestavě, kde bohužel neuspěl.

S týmem už několik týdnů trénuje překvapivé jméno na pozici snipera. Ivan „V4NO“ Galustyan je původem z Arménie, ale dlouhodobě žije v Praze a nenaruší týmovou komunikaci. Může jít o objevený poklad, který již brzy uvidíme v akci v lize United21. Druhou posilou se stává Patrik „PATR7KK“ Staňo, jehož si můžete pamatovat z eSuba Youngsters. Poslední měsíce byl bez angažmá, a bude tak hladový po ostrých zápasech.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.