Přejít k hlavnímu obsahu

Baldur's Gate 3 se blíží k milionu. Přeskočí i Elden Ring?

16. 8. 2023 | 10:32 Gaming
Hra Baldur's Gate 3 se nekompromisně blíží k jednomu milionu hráčů, kteří titul paří v jednu chvíli. Aktuálním vrcholem 875 tisíc hráčů překonala jedna z nejpopulárnějších her letošního roku na Steamu pecky jako Apex Legends nebo Cyberpunk 2077. V současnosti dýchá na záda New World a Elden Ringu.
Baldur's Gate se blíží k 1 milionu současně hrajících lidí.
Baldur's Gate se blíží k 1 milionu současně hrajících lidí.
Zdroj: Twitter.com

Již od releasu je Baldur's Gate 3 obrovským úspěchem. Nejen, že po týdnu od svého vydání překonala podle statistik steamcharts.com hranici 875 000 současně hrajících uživatelů, hra se dokonce zapsala do nejlepších 10 her na Steamu podle stejné metriky. Hra tak překonala slavné tituly jako například Apex Legends, Goose Goose Duck nebo Cyberpunk 2077 a aktuálně se drží na sedmém místě.

Autoři hry připustili, že takovou popularitu opravdu nečekali a nával jim přijde absolutně šílený. Nemohou uvěřit, že RPG hra z jejich studia by mohla dosahovat takových obrovských čísel. Baldur's Gate má celkovou hrací dobu mezi 75 - 100 hodinami, pro dobrodruhy až 200 hodin.

Top 10 her na Steamu
Top 10 her na Steamu
: steamcharts.com

Velká část z hráčů, kteří za svoji oblíbenou postavu hru dohráli, si jednoduše založila novou a hru prochází znovu. Hranici jednoho milionů současně pařících hráčů tak není nereálná.

Cenění kritici, kteří se pohybují na serverech Metacritic, dali hernímu titulu neuvěřitelných 97 bodů a jedná se podle nich o druhý nejlepší PC titul všech dob. Stejný počet bodů získalo také Disco Elysium.