Přejít k hlavnímu obsahu

Česká jednička zlomila prokletí a zahraje si o postup do hlavní části! BRUTE končí

17. 8. 2023 | 17:00 League of Legends Preview
Předkolo EMEA Masters má za sebou své skupiny. Ve třech z nich se o postupujících muselo rozhodovat v tiebreakerech, jedinou výjimkou byla ta s Entropiqem, který dvakrát porazil dva své soupeře a postoupil s bilancí 4-2. BRUTE naopak ani jednou nezvítězili a končí poslední.
Entropiq LoL tým
Entropiq LoL tým
Zdroj: Entropiq

Po dvou nezdarech je tady další šance na prolomení brány postupu do hlavní části EMEA Masters. Entropiq si poradili se všemi oponenty kromě favorizovaných FUT Esports a nyní před nimi stojí rozhodující BO3 série. Jejich soupeřem bude od 17:00 pětice reprezentující portugalskou organizaci GTZ Esports. Jde o nasazenou jedničku ligy LPLOL, která skupinami prošla s jedinou porážku. Nutno říci, že tak suverénní nebyla.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Sestava BRUTE bohužel k dílčímu úspěchu nedokráčela. Mladíci ale mohli jen překvapit, přece jenom se na evropskou úroveň dostali poprvé a už jen získané zkušenosti budoucnost k nezaplacení. Vždyť i Entropiq před rokem v EMEA Masters končil s bilancí 0-6, aby se o rok později vrátil silnější. Z dalších českých hráčů už v hlavní fázi čeká polský šampion Jiří „Savero“ Odehnal a španělský vicemistr Adam „Random“ Grepl.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.