Přejít k hlavnímu obsahu

Riot zkouší, co hráči vydrží. Nový skin vyjde na více než 5 000 Kč

18. 8. 2023 | 16:56 League of Legends Komentář
V komunitě League of Legends vypukla bouře ohledně „zbrusu“ nového skinu. Vývojáři z Riot Games totiž spolu s dalšími vesmírnými skiny představili unikátní verzi Dark Cosmic Jhina. Pozornost vzbudil nikoliv jeho vzhled, ale způsob jeho získání a obrovská cena.
Dark Cosmic Erasure Jhin
Dark Cosmic Erasure Jhin
Zdroj: Riot Games

League of Legends nedávno nasadilo novou várku skinů do testovacího prostředí PBE. Řada kosmických skinů se nyní vrací na Summoner's Rift a mezi nimi nechybí Jhin, který se dočkal nového vzhledu Dark Cosmic Erasure. I když se jedná o atraktivní úpravu, hráči byli překvapeni způsobem, jakým půjde získat.

Dark Cosmic Erasure Jhin byl prezentován s drobnými změnami oproti původnímu skinu. Vizuální efekty byly upraveny a model šampiona získal tmavší odstín s červenými akcenty namísto původní fialové palety. Většina hráčů si myslela, že se jedná o tradiční „mýtickou chromu“, což je vzorec, který vývojáři Riotu v minulosti opakovaně používali. Nyní ale odhalili, že tato novinka představuje něco dosud nevídaného.

Podle tvůrců totiž není Dark Cosmic Erasure Jhin klasickou mýtickou chromou. K dispozici bude pro PBE testování, což znamená, že bude možné ho zakoupit, avšak za vysokou cenu. Hráči jsou zvyklí, že mýtické chromy jsou obvykle dostupné za Prestige Points, což je speciální herní měna. I když je možné získat ji hraním, často stojí hodně. Alternativou je jejich získání v rámci herních událostí, ale i to se váže na vysokou cenu.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Zde nastává zlom. Nový vzhled Dark Cosmic Erasure Jhin totiž bude spjat s hazardním systémem „gacha“. Tento model, známý svou náhodností a nepředvídatelností výsledků, vyvolal nevoli u hráčů, kteří byli zvyklí, že za své investice mají jistotu získání konkrétního obsahu. Pokud jistotu chcete, připravte si minimálně 5 600 Kč. Riot tímto krokem vyvolal bouřlivou debatu o cenové politice ve světě online her.

Kosmetické vzhledy jsou tradičním způsobem, jakým hry jako League of Legends získávají finanční prostředky od hráčů. Nicméně v případě Dark Cosmic Erasure Jhin se vývojáři vydali po nové cestě a je otevřenou otázkou, zdali společnosti přinese tento kontroverzní krok další zisky, nebo ztrátu na důvěře hráčů.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.