Přejít k hlavnímu obsahu

Ze dne na den milionářem. Nový nejlepší Blue Gem je na světě!

23. 8. 2023 | 10:29 Counter-Strike 2 Příběh
Skeleton Knife obecně nepatří mezi nejcennější druhy nože. Pokud se vám jej ovšem podaří otevřít v provedení Case Hardened, můžete si přijít na pořádný balík. To však zpravidla platí pouze u typu, který komunita nazývá Blue Gem. Jeden takový byl právě nedávno otevřen a kromě vzácného patternu se tento kousek může pyšnit ještě jednou specialitou.
Skeleton Knife | Case Hardened
Skeleton Knife | Case Hardened
Zdroj: Valve

CS:GO si svou popularitu nevysloužilo pouze pro svůj ikonický gameplay. Jsou to také skiny, které mají podpis na stále přetrvávající nadvládě této nesmrtelné střílečky. Jen těžko si lze dnešní Counter-Strike představit bez stovek nejrůznějších barevných zakončení, které zdobí hráčům jejich oblíbené zbraně.

Skiny v Counter-Striku však můžou mít hned několik podob. Většina skinů funguje na principu neměnného zakončení, což znamená, že daný skin má pouze jednu konzistentní podobu. Ve hře jsou ovšem také skiny, u kterých se podoba může lišit. Zdárným příkladem je Case Hardened, které může mít hned několik podob.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Case Hardened se vyznačuje kombinací azurové a zlaté barvy. Svou oblíbenost si tento skin vysloužil především díky provedení s dominancí azurové barvy. Tomuto typu provedení se lidově říká „blue gem“. Hodnota těchto vzácných skinů dosahuje několikanásobně vyšších částek než u těch obyčejných.

Jeden takový blue gem byl otevřen i před pár dny. Jedná se o Skeleton Knife | Case Hardened, který se mimo jiné pyšní i další kuriozitou. Tento nůž totiž má nejnižší float na celé planetě. To v praxi u skinů Case Hardened znamená, že je nejzářivější ze všech Skeleton nožů s tímto provedením. Všechny tyto speciality se zasloužily o to, že výsledná hodnota nože dosahuje neuvěřitelných 3,3 milionů korun.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.