Přejít k hlavnímu obsahu

900 milionů za herní skiny! Rovnou polovinu si rozdělí nejlepší hráči světa

24. 8. 2023 | 11:19 VALORANT Zajímavost
Taktická střílečka od Riot Games si získala srdce hráčů i diváků nejen díky svému hernímu stylu, ale i uměleckému zpracování. Nejnovější skiny u příležitosti světového šampionátu nejsou jen vizuální lahůdkou, ale staly se také velkým zdrojem příjmů. Nebo spíše ohromným.
Champions kolekce 2023
Champions kolekce 2023
Zdroj: Riot Games

Astronomické číselné údaje šokovaly svět. Hráči si už zakoupili předměty z limitované kolekce VALORANT Champions 2023 za neuvěřitelných 40 milionů dolarů, tedy 900 milionů korun. To je částka, která už nyní překonala loňský ročník a vyráží dech naprosto všem. Úspěch má navíc velký vliv na profesionální scénu.

Riot Games totiž polovinu výdělků věnuje profesionálním týmům, se kterými má uzavřeno dlouhodobé partnerství v rámci franšízingu. Nejlepší hráči světa si tedy k základnímu prize poolu rozdělí dalších 20 milionů dolarů, v přepočtu 450 milionů korun! Částka poroste až do 29. srpna, kdy prodeje skončí.

Je úžasné, jak dokonalou symbiózu mezi uměleckou kreativitou a komerčním úspěchem se podařilo vytvořit. Tyhle skiny totiž nejsou jen prázdnými vizuálními úpravami, ale opravdu vyladěnými kousky.

Že to nikdo nedělá tak dobře jako Riot, je u tohoto případu zcela opodstatněné. Jejich schopnost vytvořit nejen kvalitní esportový zážitek, ale také ho doplnit estetickou hodnotou, která vynáší desítky milionů, je pozoruhodná. Máte už také svůj Champions Vandal a nůž? Pokud ne, dlouho byste čekat neměli!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.