Přejít k hlavnímu obsahu

Pokořil neuvěřitelný GTA rekord. Nikdo si toho ale nevšiml

30. 8. 2023 | 12:11 Gaming
Musela to být naprosto bezchybná akce. Jeden špatný krok a všechno od začátku. Droo, mladý youtuber, který před nedávnem vydával videa pro nižší desítky fanoušků na YouTube, se rozhodl překonat jednu z nejtěžších výzev v GTA IV. Celou hru chtěl pokořit s jediným životem. Po dvou letech se mu to podařilo. Dlouho si ale jeho úspěchu nikdo nevšiml.
GTA IV
GTA IV
Zdroj: Rockstar

Šestý díl ze série Grand Theft Auto se blíží. Deset let staré GTA V se dál těší obří popularitě, hráči si však najdou cestu i za staršími díly extrémně populární série.

V červnu letošního roku se jednomu mladému hráči jménem Droo podařilo dokončit GTA IV za necelých 6 hodin. Gamer, který se zabývá speedrunem jednotlivých dílů a zároveň je držitelem několika světových prvenství, se ale nesoustředil jen na co nejrychlejší finiš příběhu.

Nejzajímavějším faktem není to, že hru dokončil pod 6 hodin. Celou pařbu hrál v režimu OHKO v módu Zelika's Trainer. Za celou hru tak nesměl dostat ani jeden zásah od nepřátel. Jediná kulka stačila k tomu, aby byl pokus u konce.

Speedrun mi trval asi 1 500 hodin. Začal jsem hrát v lednu roku 2021 a úspěch se dostavil 11. června 2023. Navíc jsem první rok ani pořádně hru neznal a teprve jsem ji začal poznávat. Jediné, co jsem uměl dobře, bylo krást auta a střílet lidi, jinak jsem žádné hlubší zkušenosti neměl. Ani jsem nevěděl, že nějaké budu potřebovat,“ komentoval Droo svůj počin pro PCG.

Právě článek na serveru pcgamer.com odhalil světu jeden z nejpůsobivějších rekordů v historii GTA IV. Droo totiž nemá nikterak velikou fanouškovskou základnu a je známý spíše v úzké komunitě speedrunerů. Video z úspěšné hry na jeho Twitch kanále už však nastřádalo i díky PCG přes 50 tisíc zhlédnutí.

Zdroj: pcgamer.com
Štítky: GTA, speedrun