Přejít k hlavnímu obsahu

Opustí jedna z top hvězd Twitch? Chce, aby IShowSpeed dostal unban

29. 8. 2023 | 19:28 Twitch
Po dvou letech se opět otevřelo jedno z největších témat Twitche. Jedná se o zrušení zákazu pro IShowSpeeda, který připomněl jeden z nejpopulárnějších streamerů Kai Cenat. Pokud mu nezruší ban, prý nadobro odejde z Twitche. Obratem však dodal, že se jedná pouze o vtip a nikam odcházet nechce.
Kai Cenat a Ishowspeed
Kai Cenat a Ishowspeed
Zdroj: Twitter.com

Za několik měsíců to budou dva roky, co byl na platformě Twitch zabanován americký streamer Darren Jason Watkins Jr., známý jako IShowSpeed. V době svého zákazu přešel na konkurenční platformu YouTube, kde se téměř ihned stal jedním z top tvůrců.  Jeho kolega a velký kamarád Kai Cenat se začátkem srpna 2023 snažil vyjednat s generálním ředitelem zrušení jeho zákazu.

Kai prohlásil, že pokud generálního ředitele Twitche, Dana Clancyho nepřemluví, tak platformu nadobro opustí. Jelikož je Kai jeden z největších streamerů na platformě Twitch, rozhodně by to této streamovací službě hodně ublížilo. 

 „Pokud IShowspeed nedostane pryč zákaz streamování, z Twitche odejdu,“ prohlásil Kai na jeho klasickém streamu před vyhlášením cen Streamy Awards 2023.  „Kecám, dělám si srandu,“ dodal však obratem. Později bylo vidět Speeda, jak klečí na kolenou a prosí Twitch o zrušení banu, celé to však nejspíše byl pouze jejich specifický druh srandy.

Komunita také moc dobře ví, že Kai dostal několik nabídek, aby opustil Twitch. Jedna se prý pohybovala až okolo 40 milionů dolarů, i tu však odmítl. Momentálně nehodlá Twitch opustit hlavně kvůli lehkému ovládání a zvyklosti.