Přejít k hlavnímu obsahu

Studenti v Americe byli zatčeni za TikTok prank. Terorismus? Hlásili, že mají zbraň

2. 9. 2023 | 18:19 Lifestyle
TikTok trendy mohou být velice nebezpečné. Ten současný může dokonce „vtipálky“ dostat za mříže. Jedná se totiž o formu pranku, při kterém si student nahraje na video scénu, ve které učiteli říká o zbrani v jeho batohu. Čtyřem studentům v Americe se tento „prank“ vůbec nevyplatil. Byli zatknuti a obvinění z terorismu.
Patnáctiletí studenti byli zatčeni kvůli TikTok pranku
Patnáctiletí studenti byli zatčeni kvůli TikTok pranku
Zdroj: Twitter.com

TikTok je již od svého spuštění v roce 2016 platforma s mnoha výzvami. Některé z nich jsou neškodné, najdou se však i takové, které by normálně přemýšlejícího člověka nikdy v životě nenapadl vyzkoušet. V minulosti už se objevily šílené „pranky“, jako například fackování učitelů, krádeže školních věcí či míchání Nyquilu s večeří.

Mezi nejnovější nebezpečnou výzvu patří „prank“ na učitele, který spočívá ve lhaní o tom, že má student v batohu nebezpečnou zbraň. Kvůli této akci už byli zatčeni čtyři patnáctiletí studenti v Kentucky. Policie je zatknula kvůli údajnému terorismu a obtěžování. 

Tři ze čtyř zatčených studentů přiznali, že se jedná o TikTok trend. „Výzva vybízela studenty, aby udělali video, ve kterém řeknou učiteli, že mají v batohu zbraň,“ prohlásila policie v místních zprávách. Studenti byli za tento čin suspendování ze školy a v nejbližším datu je bude čekat soud pro mladistvé.

Jak bylo v dopise rodinám sděleno ohledně teroristického vyhrožování tak studenti, kteří se účastní tohoto typu chování, budou mít vážné následky. Kromě suspendace a tvrdých kázeňských trestů je čeká také stíhání v nejvyšší možné míře zákona. Ať už písemné nebo ústní výhružky, vše je bráno smrtelně vážně,“ prohlásilo vedení školy.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: prank, TikTok