Přejít k hlavnímu obsahu

Streamer xQc byl obviněn ze sexuálního obtěžování. Soud rozhodl

5. 9. 2023 | 11:00 Kauza
Bývalý vyšetřovatel Henry Resilient odhalil na svém streamu legálně získané dokumenty ohledně vyšetřování vztahu Adept s xQc. Po téměř roce, co proběhla žádost o rozvod, je vyšetřování o sexuálním obtěžování u konce. Případ neskončil ani odsouzením, ani odložením. Podle dokumentů byla obvinění neopodstatněna.
Rozvod Adept s xQc pokračuje
Rozvod Adept s xQc pokračuje
Zdroj: Twitter.com

Veřejný rozchod mezi jedním z nejslavnějších streamerů xQc a jeho tehdejší manželkou Adept byl do nedávna stále středem pozornosti. V roce 2020 se neformálně vzali a o dva roky později, 14. listopadu roku 2022, proběhla žádost o rozvod. Adept navíc na začátku června v roce 2023 podala žádost na ochranný příkaz.

Ochranný příkaz si přála poté, co jí měl xQc údajně ublížit či ublížením vyhrožovat. V důsledku této žádosti museli oba dva držet minimální odstup 105 metrů a xQc měl zakázáno jejich vztah veřejně probírat.

Bývalý vyšetřovatel (nyní streamer) Henry Resilient podal žádost o poskytnutí veřejných informací, aby odhalil závěr tohoto soudu. Z právních dokumentů vyplývá, že vyšetřování bylo uzavřeno a výsledkem nebylo odsouzení ani odložení

Informace obsažené v příloze C jsou vyňaty ze zpřístupnění, protože se jedná o informace a interní záznamy orgánu činného v trestním řízení týkající se ukončeného trestního vyšetřování, které skončilo jiným výsledkem než odsouzením nebo odložením trestu,“ pronesl Henry na svém streamu. 

Ačkoliv xQc sám nevěru vůči Adept přiznal, popřel jakákoliv obvinění z fyzického nebo sexuálního napadení. Žádnou partnerku prý žádným způsobem netýral či neuhodil. „Tohle si rozhodně nenechám líbit. Ve všech vztazích, ať už s přáteli nebo dívkami, jsem nikdy nikoho fyzicky či sexuálně nenapadl. To se nikdy nestalo,“ řekl xQc na streamu 12. srpna 2023.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: xQc, kauza