Přejít k hlavnímu obsahu

Mládí vpřed. Akademie přední domácí organizace opanovala druhou kvalifikaci

4. 9. 2023 | 12:18 Counter-Strike 2 Reportáž
Tipsport CS:GO Praha II má za sebou druhou otevřenou kvalifikaci, do které se zapojilo 28 týmů. Mezi účastníky nechyběly ani některé domácí akademie, z nichž jedna dokázala uspět.
Sampi NEXT
Sampi NEXT
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Po druhém otevřeném turnaji už zůstávají ve hře poslední dvě místa. Zbývající dvě kvalifikace, vůbec poslední v tomhle roce, tak budou extrémně důležité. Kdo si nechá ujít tuto šanci, ten je z kola venku.

První zklamání přinesla už skupinová fáze, kde vypadla eSuba Academy, jenž v prvním turnaji dokráčela daleko. Minulou finálovou účast nezopakovali BRUTE, jenž vypadli s mixem MatusMatysSimko. Právě ten uspěl v horní polovině pavouka, když mimo BRUTE vyřadil po boji v prodloužení také Online Vision Gaming. Ve spodní části bracketu uspěli Sampi NEXT, jenž přemohli Game Pulse a Dynamo Eclot Thunders.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Na jedné straně tak nastoupila obměněná sestava mladíků v čele s Romanem „EMCOR“ Jurčákem, na té druhé silný mix známého střelce Andreje „Adejis“ Kameništiaka. Akademie Sampi NEXT však dokázala zkušenosti předčít svými dovednostmi a triumfem 16:11, 16:13 si zajisti místenku v uzavřené kvalifikaci.

Vedle EMCORa k postupu dokráčel Richard „ramon“ Svitanek a s týmem nadále pokrčuje také trenér Šimon „flegma“ Kostolányi. S původním jádrem aktuálně pokračuje Dávid „DALIEN“ Kalman a v dobrém světle se ale ukázali také Vojtěch „Vertz“ Onderka a Peter „Pepo“ Ružička. Další fáze pro ně bude odměnou.

Další šanci budou mít všichni ostatní opět za týden. Třetí kvalifikace proběhne v sobotu 9. září.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.