Přejít k hlavnímu obsahu

Suverénní Vitality a vzestup Dánů! První skupina Ligy mistrů skončila, do akce jde frozen

5. 9. 2023 | 17:43 Counter-Strike 2 Reportáž
Osmnáctá sezóna ESL Pro League je v plném proudu. Na Maltě se již odehrála první skupina, další tři ji budou co nevidět následovat. Na koho se můžeme těšit v „béčku“, které startuje už ve středu? I to se mimo jiné dozvíte na Twitch kanále PLAYzone!
Dan "apEX" Madesclaire
Dan "apEX" Madesclaire
Zdroj: ESL

32 týmů, 4 skupiny, celkem 16 postupujících do play-off. Do toho všeho luxusní prize pool 850 tisíc dolarů. To v sobě skrývá ESL Pro League S18, která na Maltě s velkou pravděpodobností korunuje 1. října posledního šampiona v éře CS:GO.

Roli světové jedničky v první skupině A drtivě potvrdili Vitality. Francouzský celek nejdříve zdemoloval ORKS, pak si smlsnul na NiP a ve finále neměl slitování ani nad Movistar Riders. Na své cestě neztratili hráči okolo Dana „apEX“ Madesclairea ani jednu mapu. Celkově v základní skupině prohráli jen 42 kol a zaslouženě míří až do čtvrtfinále. Skutečný válec. Ani zmiňovaní Španělé však nemusí smutnět, druhé místo jim zajišťuje postup hned do top dvanáctky.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Třetím postupujícím celkem se stali Astralis. Vize Dánů sice po prvním kole nevypadala vůbec růžově, když prohráli s NiP, ve spodním pavouku si ale následně bez ztráty kytičky poradili s ORKS, GamerLegion a nakonec si nad nimi vylámala zuby i FURIA. Díky tomu postoupili do play-off, začít však budou muset hned od prvního kola. 

Jejich forma není dobrá, nakonec si však alespoň trochu spravili čest. Řeč je samozřejmě o supertýmu FURIA, který se po příchodu Gabriela „FalleN“ Toleda překvapivě trápí a na svém kontě má jen hrstku výher. Na Maltě Brazilci v prvním kole padli s Movistar Riders, ve spodním pavouku je pak zastavili Dánové. Poslední naděje tak byla až „Last Chance“, kde už (naštěstí) potvrdili svůj potenciál a budou mít šanci zamíchat kartami i v play-off.

Další na řadě je skupina B, kterou by dle papírových předpokladů měli režírovat Heroic a ENCE. České a slovenské fanoušky také jistě zajímá David „frozen“ Čerňanský v barvách MOUZ, který na úvod vyzve MIBR. Zajímavý zápas též obstarají i BIG Monte, kteří by mohli překvapit a zazářit, zatímco Evil Geniuses a Rooster budou platit za velké outsidery. Všechny postupující ze skupiny poznáme už v neděli 10. září.

Celou akci díky naší spolupráci s ESL denně vysíláme na kanále PLAYzoneCZ. Vzhledem k tomu, že je organizátor napojen na platformu FACEIT, máte i u nás unikátní šanci získat dropy ve formě FACEIT bodů.  Proto navštivte náš Twitch, ve spodní informační liště klikněte na Connect with FACEIT for Drops, přihlaste se a máte hotovo. Nyní už jen stačí hltat ten nejlepší světový Counter-Strike a čekat, až vám zacinká oznámení o výhře.

ESL Pro League XVIII
ESL Pro League XVIII
Foto: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.