Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární samolepka po dvou letech opět prodána! Její cena dosahuje ke dvěma milionům

7. 9. 2023 | 14:55 Counter-Strike 2 Zajímavost
Major v Katovicích z roku 2014 patří mezi nejvíc ikonické turnaje v celé historii CS:GO. Legendární hráči, obrovská skandující hala a na konci nečekané vítězství domácího týmu Virtus.pro. Nejenom z těchto důvodů ovšem vešel tento Major do dějin. Velkou zásluhu na popularitě tohoto turnaje mají rovněž vůbec první samolepky všech zúčastněných týmů.
Holografická samolepka Titan | Katowice 2014
Holografická samolepka Titan | Katowice 2014
Zdroj: Valve

Vůbec největší pozornost si vysloužily především dvě. Jednou z nich je samolepka týmu iBUYPOWER, který zanikl po skandálu s matchfixingem. Ta druhá patří již neexistující organizaci Titan. Ta pozastavila činnost o další čtyři Majory později, což se společně s líbivým vzhledem podepsalo na její popularitě.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

A právě o druhé zmiňované je dneska řeč. Zásoby této samolepky se nezadržitelně ztenčují, není proto divu, že tento klenot stoupá rapidně na ceně. V tomto případě je to dvojnásobek ceny v rozmezí dvou let. Holografická samolepka Titan byla naposledy prodána před dvěma lety za necelý milion korun. 

Před pár dny však proběhl obchod, který tuto sumu předčil. Kupující za vzácnou samolepku zaplatil v přepočtu necelé 2 miliony korun! Nový majitel tak s největší pravděpodobností sází na přetrvávající růst její ceny s nástupem Counter-Strike 2. V nové verzi totiž skiny i samolepky dostávají ještě oslnivější podobu.

Na hodnotě ovšem neroste tato jediná nálepka, iBUYPOWER v holografickém provedení dokonce není vůbec k mání. Druhou příčku tak drží další zaniklá organizace LDLC a na poli CS:GO už se neukazuje ani další celek Dignitas. Spousta obchodníků využívá situace a kupuje více samolepek než v posledních měsících.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.