Přejít k hlavnímu obsahu

Český tým zažívá další ránu. AJTT má namířeno do Evropy, destinace vás překvapí

7. 9. 2023 | 11:49 Counter-Strike 2 Spekulace
Cryptova do svých řad naverbovala zbrusu novou sestavu, která se díky tomu může hned od svého složení ukázat na největších domácích turnajích. Mimo to se snaží účinkovat také v Evropě. Její příběh ale získává v krátkém časovém úseku druhou trhlinu v podobě odchodu.
Filip „AJTT“ Dolenský
Filip „AJTT“ Dolenský
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Lukáš „capseN“ Koláčný se minulý týden dohodl na přestupu do ENTERPRISE, kvůli čemuž přišla Cryptova o svého snipera jen krátce před uzávěrkou soupisek na Tipsport CS:GO Praha II, dalším velkým turnajem domácí sezóny. Místo něj však na výpomoc našli toho nejpovolanějšího, do soupisky zařadili slovenskou legendu Ladislava „GuardiaN“ Kovácse, který tak může dostat ještě jednu šanci na zisk mistrovského titulu.

CapseN ale bohužel není jediný, kdo Cryptovu za jediný týden opustil. Turbulence na svých sociálních sítích jako první veřejně naznačil Jan „HONES“ Urválek: „Odehraju zbytek turnajů a končím s CSkem, teda aspoň tady na domácí scéně. Co bude semnou a CSkem do budoucna, je nejasné. Lidi si tu víc ubližují, než aby si pomohli. Chci investovat svůj čas do něčeho, co má pro mě větší smysl, než abych tu pořád řešil stejný věci 6 let dokola.“

Zdroje PLAYzone.cz informovaly během středečního večera o náhlém odchodu Filipa „AJTT“ Dolenského, který by měl být onou další trhlinou v kádru Cryptovy. Nejedná se však o zájem konkurenčního lokálního týmu, ale evropského. 22letý hráč by se mohl dočkat svého druhého mezinárodního angažmá, tentokrát ale v plně zahraničním prostředí, nikoliv v domácím Entropiqu. Půjde tak o úplně jinou zkušenost.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Jednat by se mělo o německou organizaci Sprout, jejíž hlavní sestava je aktuálně ve čtyřech a v posledních turnajích jí vypomáhal Sebastian „Tauson“ Tauson Lindelof. Ten ovšem figuruje i v dnešním zápase proti los kogutos, tudíž se nabízí, že AJTT začne svoji cestu v akademii. Pokud by se tento scénář naplnil, tak by domácí rybníček opustil pro netradiční příležitost. Stále však může jít o zkoušku před šancí v hlavním týmu.

Svého času jedna z největších nadějích českého Counter-Striku by ve strukturách německého celku mohl navázat na Tomáše „oskar“ Šťastný, který Sprout reprezentoval v minulosti. Na českou adresu se obrací opakovaně, koncem minulého roku byl ve hře přestup Davida „forsyy“ Bílého. AJTT se v letošním roce trápil, ale takto silný impulz v něm opět může probudit zvíře. Ve Sprout nejspíše tuší, jaký talent v sobě ukrývá.

Kdo ale nejspíše netuší, jaká bude její budoucnost, tak to je Cryptova. Leccos ale zřejmě napoví dnešní zápas od 12:00 proti MASONIC, ve kterém vykročí do skupinové fáze OFK BGD Esports Series #1, kam se kvalifikovala ještě v původní sestavě. Přímo na serveru se může premiérově ukázat GuardiaN a dozvíme se, jak horký je Ajttův odchod. Dle našich informací by ale měl měl už naskočit do akce Martin „creze“ Bagala.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.