Přejít k hlavnímu obsahu

30000 rating pokořen! Nikdo ale neví, kdo jsou tajemní hráči na čele žebříčku

7. 9. 2023 | 10:18 Counter-Strike 2 Žebříček
Spuštění nového CS Ratingu v rámci Premier režimu v Counter-Strike 2 přineslo hráčům ideální možnost si osvojit mechaniky nové hry. Někteří ale věnují CS2 mnohem více času než ostatní, a ještě k tomu jsou neporazitelní! Díky tomu byla poprvé prolomena hranice zlatého ratingu.
CS2 matchmaking
CS2 matchmaking
Zdroj: Valve

Nejlepší hráči dokázali už první den po vypuštění nejnovější vlny pozvánek do Counter-Strike 2 pokořit metu 25000 CS Ratingu. Ten se označuje červenou barvou. Mezi absolutní špičkou se stále pohybuje český hráč Šimon „suplicK“ Skuplík, jehož ale z prvních příček vystrnadili aktivnější konkurenti. Aktuálně drží 19. příčku, nicméně všichni hráči nad ním mají více zápasů, takže by potřeboval zvýšit aktivitu.

Jeden z nich si říká Bobosaur a jde o současného krále světového žebříčku. Nikdo přitom netuší, kdo pod tímto pseudonymem vystupuje. Víme o něm akorát to, že nepochází z Evropy, protože se v evropském pořadí neobjevuje. Stejně je na tom Kurosaki na druhém místě. Co se ale tyto dva hráče spojuje, tak je skutečnost o historickém zápisu. Oba totiž krátce po sobě jako první dosáhli zlatého ratingu nad 30000!

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Celá zahraniční scéna se snaží zjistit, o koho jde, ale zatím se to nikomu nedaří. Jejich statistiky jsou však hodné respektu, pokud jde tedy o „čisté“ hráče. Kurosaki vyhrál 98 z 102 zápasů, Bobosaur dokonce 94 z 96. Dá se očekávat, že hrají v 5-man stacku, třeba i s profíky, ale i přesto je tak vysoký win rate neuvěřitelný.

Nejlepším Evropanem, který aktuálně dosahuje ratingu 28403, je hráč s přezdívkou Real Eye Realize Real Lies. Pod informací ze sociální sítě X se má jednat o bulharského hráče Slavena „AwaykeN“ Lyubenov, ačkoliv tato informace není ověřena. Hned za ním se ale nachází jeho krajan a někdejší TOP 20 hráč světa Tsvetelin „CeRq“ Dimitrov, který u vstupu do nové éry vyhlíží šanci na návrat a hraní věnuje maximum.

Pořadí ke dni 7. 9. 2023 (10:00)
Pořadí ke dni 7. 9. 2023 (10:00)
Foto: Valve
Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.