Přejít k hlavnímu obsahu

Heroic překvapivě končí v ESL Pro League! MOUZ zažívají spanilou jízdu

10. 9. 2023 | 11:35 Counter-Strike 2 Reportáž
MOUZ patřili ve skupině B mezi největší favority na postup, hned v prvním zápase jim ale cestu zkřížili MIBR, kteří je dokonale zaskočili. V parádní formě se ukázal především Felipe „insani“ Yuji. Posléze ale myšáci zařadili vyšší rychlostní stupeň a poctivou prací se propracovali až k postupu do play-off. Po cestě skolili i Heroic, kteří následně překvapivě vypadli z celé ligy!
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: MOUZ

Po prohře nad MIBR si MOUZ zlepšili náladu proti Evil Geniuses, které poslali do pavouku poslední šance. Fenomenální triumf ale přišel posléze. Heroic po porážce s BIG spadli do LB, kde rozdílem třídy nestačili na MOUZ. Nevýrazné výkony Dánů následně přinesly i třetí porážku proti Monte a s Maltou se světová dvojka loučí nečekaně brzy. Výhodou ale je, že mohou nyní přeskočit konkurenci v přípravě na Counter-Strike 2.

Zpátky ale k myšákům, které tradičně táhl David „frozen“ Čerňanský. Exkluzivní rozhovor se slovenskou hvězdou přímo z Malty si můžete přečíst zde. Po dvou skalpech potřebovali MOUZ získat ještě třetí, čekala je odplata proti MIBR. Tentokrát Felipe „insani“ Yuji nelétal jako šílený a MOUZ si výhru pohlídali. Při jízdě pavoukem poražených neprohráli jedinou mapu a na konci září je v boji o 850 tisíc dolarů čeká play-off.

Tipsport CS:GO Praha II

Skupinu B uzavře nedělní program. Od 12:30 se Evil Geniuses utkají proti MIBR, vítěz tohoto duelu se na závěr dne o čtvrté postupové místo utká s Monte. Mezi těmito duely proběhne ještě bitva o výhru celé skupiny a postup přímo do čtvrtfinále. Proti sobě se postaví týmy ENCE a BIG. Všechny tyto zápasy můžete i nadále sledovat na Twitch kanále PLAYzonecz, kde si za sledování můžete odnést nějakou tu odměnu.

Po tomhle víkendu bude play-off z poloviny naplněné. Ve středu pak odstartuje skupina C, kde čekají FaZe, NAVI, fnatic či Apeks s Martinem „STYKO“ Stykem. Tohle kvarteto čekají vyzyvatelé z ostatních regionů.

ESL Pro League XVIII
ESL Pro League XVIII
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.