Přejít k hlavnímu obsahu

Jak bude vypadat Entropiq pro české turnaje? Místo talentu sázka na zkušenosti

12. 9. 2023 | 12:17 Counter-Strike 2 Spekulace
Mezi účastníky otevřené kvalifikace na Mistrovství Slovenska se objevilo také jméno Entropiq Prague. Po přerodu hlavní sestavy na mezinárodní pětici a změnách v akademii Future jde zřejmě o přechodovou fázi pro zbytek letošní sezóny. Na jaká jména vedení vsadilo?
Entropiq Prague
Entropiq Prague
Zdroj: PLAYzone

Z původní akademie v sestavě Entropiq Prague najdeme pouze dva hráče. Jedním z nich je talentovaný střelec Niko „semtex“ Reljić, jehož si můžete pamatovat z Tipsport CS:GO Bratislava, kde byl s EIQ Future jedinou výhru od postupu na LAN finále. Statisticky tehdy dokázal zastínit i zkušenější borce ze zahraničí.

Vedle něj nadále s týmem nastupuje kapitán Patrik „Lastík“ Ptáček. Jen o jeho zkušenosti se však nová sestava opírat nebude, zbylé trio v kvalifikaci na Mistrovství Slovenska totiž tvoří další známá jména. Mimo semtexe je všem hráčům minimálně 22 let, o akademii se tak v tomhle kontextu už příliš hovořit nedá.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Entropiq na domácích turnajích nemůže využívat svoji hlavní sekci, kde z lokální scény působí pouze David „forsyy“ Bílý, a přestavbou prochází také akademie. Složení pro nadcházející soutěže se tak dá označit jako improvizované. Pokračování rozvoje mladých hráčů se ale pražská organizace dle našich informací nezříká.

Nejznámějším jménem z trojice nových tváří je bezesporu Martin „MAXX“ Smolár. Spolu s bývalým profíkem z Cryptovy si zahraje Tomáš „miX“ Bilík, který se s Lastíkem v minulosti potkal v Dynamu Eclot. Pátým do party je Petr „HoLLy“ Kučera, pro něhož půjde po delší době o velkou šanci se ukázat mezi špičkou.

V kvalifikaci na MSR Entropiq Prague dokráčeli daleko, na postup to ale nestačilo. Sestavu s trenérem Lukášem „PoWeR“ Vášou však brzy čeká také uzavřená kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha, ve hře jsou důležité body v boji o účast na finále Tipsport MČR CS. Je však otázkou, jestli bychom na vrcholu české esportové sezóny případně viděli právě tuhle pětici. Entropiq aktuálně drží 5. místo v celkové klasifikaci.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.