Přejít k hlavnímu obsahu

Šlo o jeden z top českých talentů, teď AJTT odchází do německé akademie

13. 9. 2023 | 17:52 Counter-Strike 2 Přestup
Filip „AJTT“ Dolenský má před sebou první zahranční angažmá. Po úspěšné zkoušce se stal trvalým hráčem akademie Sprout. Potvrdily se tak informace PLAYzone ze 7. září. AJTT tímto navazuje na Tomáše „oskar“ Šťastného, jenž organizaci Sprout v minulosti reprezentoval.
Filip "AJTT" Dolenský na loňském Tipsport MČR CS:GO
Filip "AJTT" Dolenský na loňském Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Nejde zdaleka o nejlepší tým, ve kterém se dvaadvacetiletý český hráč představil, přesto jde o kariérně zajímavý krok. Sprout Academy je aktuálně na 132. místě světového žebříčku HLTV.org, AJTT se s Entropiq Prague probojoval do elitní světové sedmdesátky. Teď má před sebou výzvu v podobě druhé mezinárodní sekce a prvního působení v zahraničí. Cíl je jednoznačný, propracovat se z akademie do „A“ týmu.

Dolenský dlouhé roky platil za jednu z největších nadějích českého Counter-Striku, ale jeho progres se zastavil a nová struktura mu jistě dodá opět potřebný drive. V německém celku dnešním přestupem navazuje na Tomáše „oskar“ Šťastný, který Sprout reprezentoval v roce 2020. Na českou adresu se organizace obrací opakovaně, koncem minulého roku se hovořilo o možné akvizici Davida „forsyy“ Bílého.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

V sestavě Sprout Academy český hráč nahradil Petara „zecco“ Živanoviće, který se s týmem rozloučil teprve včera. S hlavní sestavou navíc aktuálně střílí nadějný Dán Sebastian „Tauson“ Tauson Lindelof, což dává českému hráči jiskru naděje, že jsou talentům z akademie dveře v „A“ sekci skutečně otevřené. S novým týmem už AJTT odehrál první oficiální zápasy, v OFK BGD Esports Series #1 mají bilanci 1 výhry a 1 prohry.

Dolenský se v letošním roce trápil, takto silný impulz v něm ale opět může probudit zvíře. Ve Sprout nejspíše tuší, jaký talent v sobě ukrývá. Na domácí scéně byl aktivní od svých 15 let, kdy reprezentoval Gunrunners. Po působeních v eEriness a týmu Gravity na delší čas zakotvil v BRUTE, se kterými se poprvé podíval na vrchol české esportové sezóny v podobě MČR. Dnešní fanoušci jej ale mají spojeného s Entropiqem.

Sestava Sprout Academy:

 Česká republika Filip „AJTT“ Dolenský
 Rumunsko Mihai „fNk“ Costache
 Velká Británie Mason „Vacancy“ Haines
 Dánsko Emil „sl1m3“ Stolz
 Polsko Filip „AxEcHo“ Czajka

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).