Přejít k hlavnímu obsahu

Sedmá výhra z osmi zápasů = titul. Entropiq dnes čeká finále EU Pro League

18. 9. 2023 | 09:27 Counter-Strike 2 Preview
Třetí česká organizace může ve třetí sezóně za sebou ovládnout European Pro League. Po Sampi.Tipsport a Dynamo Eclot si o titul zahrají Entropiq, jenž prošli celým pavoukem poraženým, aby se znova postavili svému jedinému přemožiteli. BO5 finále ale bude náročné.
Entropiq CS:GO tým
Entropiq CS:GO tým
Zdroj: Entropiq

Nová sestava Entropiqu začíná na evropské scéně vystrkovat drápky. Po těsném nepostoupení ze swissu CCT East Europe Series 1 nyní září v desátém vydání European Pro League. Ve skupině si nejprve poradili s ALTERNATE aTTaX, aktuálně 38. nejlepším týmem světa, a postup z prvního místa zpečetili proti Preasy. Tyto dva celky přitom shodou okolností vyřadily Dynamo Eclot, šampiona minulé sezóny.

Play-off ale pro Entropiq nezačalo vůbec dobře. V prvním kole totiž narazili na zelenou zeď jménem Sprout, což znamenalo pád do pavouka poražených. Double Elimination formát ale dokázali využít na maximum. Po výhrách nad PGE Turów, 500 a Espionage si zajistili medaili, reprezentanti české organizace ale míří mnohem výše. Dobrou formu potvrdili další cennou výhrou, tentokrát nad týmem Singularity.

Sérií čtyř skalpů si už proklestili cestu do velkého finále. Tam je čekají vítězové horního pavouka Sprout, kteří jsou nezastavitelní, ale David „forsyy“ Bílý a spol. touží po odplatě. Český sniper hraje ve velké pohodě, v grandfinále se však bude muset ukázat v tom nejlepším světle. Čeká jej totiž souboj s Ihorem „w0nderful“ Zhdanovem, statisticky nejlepším hráčem turnaje. Finále v pondělí od 10:00 nabídne BO5 maraton.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.