Přejít k hlavnímu obsahu

Nikdy nedobyl českou scénu, dostal se ale až do Barcelony. 22letý hráč končí kariéru

21. 9. 2023 | 12:04 League of Legends Příběh
Jakub „Dreedy“ Viceník překvapivě brzy ukončuje svoji profesionální herní kariéru ve věku pouhých 22 let. Po dvou posledních místech ve španělské lize už jej další angažmá nečeká.
Jakub „Dreedy“ Viceník
Jakub „Dreedy“ Viceník
Zdroj: Dreedyho archiv

Jakub „Dreedy“ Viceník se na scéně zjevil v roce 2017, kdy na Mistrovství České republiky získal svoji první medaili. Od následující sezóny dlouho působil v nejvyšší české lize Hitpoint Masters, fanoušci jej nejvíce budou mít spojeného s Inside Games, kde se usadil a propracoval se mezi nejlepší domácí top lanery.

Jeho maximem na české scéně bylo druhé místo z letního splitu v roce 2018, kdy IG nestačili ve finále ligy na eSubu. Mimo to ale sbíral především bronzové medaile. Po téhle sezóně se tak rozhodl přijmout nabídku z Evropy, konkrétně zamířil do EGN Esports. Od té doby se do Česka vracel už na jednorázové akce.

Nejúspěšnější období si Dreedy zažil ve španělském UCAM Esports Clubu. Na jaře roku 2021 se stal mistrem Španělska a dokráčel až do semifinále European Masters, nejdůležitější soutěže mimo nejvyšší evropskou ligu. Po roce však přišel další přestup do slavné Barcelony, se kterou se do EM už ale znovu nekvalifikoval.

Jeho poslední štací byl další španělský tým Guasones, který rozhodnutí o pověšení myši na hřebík urychlil. Po dvou posledních místech totiž přišel dokonce i sestup. „Oficiálně ukončuji kariéru profesionálního hráče. Tohle rozhodnutí není impulzivní ani emociálně ovlivněné, ačkoliv by se tak mohlo zdát,“ rozloučil se 22letý hráč.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.