Přejít k hlavnímu obsahu

BRUTE, Entropiq a nyní ENTERPRISE. Čeští CSkoví bratři opět v jednom triku

21. 9. 2023 | 19:12 Counter-Strike 2 MČR
Když se poprvé potkali v jednom angažmá, bylo jim osmnáct, respektive devatenáct let. Dnes už Michal „leckr“ Kadlíček a Lukáš „capseN“ Koláčný spadají do kategorie zkušenějších hráčů na domácí scéně. Jejich cesty se rozešly, ale v ENTERPRISE se poněkolikáté v kariéře střetávají.
capseN a leckr se znovu potkávají
capseN a leckr se znovu potkávají
Zdroj: PLAYzone / COOL Esport

Michal „leckr“ Kadlíček a Lukáš „capseN“ Koláčný patřili mezi důležité postavy organizace BRUTE před její profesionální érou. Spolu se jmény jako Filipem „AJTT“ Dolenským nebo Martinem „MAXX“ Smolárem si z domácích akcí odnášeli jednu medaili za druhou. Stříbro přivezli z Polbit Arena Tournament v Polsku, doma se prvního zlata dočkali na UNIZA Masters. Po následném triumfu z COOL ligy ale leckr odešel do eSuby.

Po této půlroční štaci si jako in-game leader vyzkoušel působení také v zahraničí, ani v celku No Limit Gaming ale více než půl roku nestrávil. Na scénu totiž přišel ambiciózní projekt jménem Entropiq, kde vznikl nový profesionální kádr právě s leckrem a capseNem. Ještě před svým druhým společným angažmá se však potkali v reprezentačním kádru a společně opanovali covidové mistrovství Evropy.

Uzavřená kvalifikace: Účastníci skupiny B
ENTERPRISEEntropiqANDROMEDABRUTE
 Česká republika leckr
 Slovensko system
 Česká republika manguss
 Česká republika MoriiSko
 Česká republika capseN
 Česká republika Lastík
 Česká republika semtex
 Česká republika miX
 Slovensko MAXX
 Česká republika HoLLy
 Slovensko N1KOLAJ
 Česká republika Fajr
 Česká republika Snaxieee
 Česká republika PerdY
 Slovensko braindamage
 Česká republika Frixos
 Česká republika pal0o
 Slovensko SiKO
 Česká republika w4rden
 Česká republika W0LF

Následný rok byl opravdu úspěšný. Kromě dvou triumfů v Polish Esport Cupu se Entropiqu podařilo vybojovat stříbrné medaile na MČR a posléze ovládnout COOL ligu způsobem, jaký historie nepamatuje. Za celý split totiž neztratili ani mapu! V létě roku 2021 ale přišla šokující zpráva. Entropiq se rozhodli nepokračovat s capseNem, do té doby to šlo s celou českou CS:GO divizí pražské organizace strmě dolů.

Píše se ale rok 2023, který po nečekaném konci v Entropiqu spojil leckr s organizací ENTERPRISE. A osud znovu přál tomu, že když EP v létě řešili otázku snipera, tak se capseN zrovna po dokončeném bakalářském studiu ohlížel po návratu na server. České CSkové bratry opět uvidíme v jednom triku již o tomto víkendu, kdy mohou ENTERPRISE zpečetit postup na Tipsport MČR CS 2023. Sleduj živě na Twitchi!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.