Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE se protrápili k výhře skupiny B. Známe složení nedělních deciderů

23. 9. 2023 | 21:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Páteční den patřil týmu UNiTY, který v uzavřené kvalifikaci opanoval skupinu A a zajistil si účast ve skupinové fázi Tipsport MČR CS, a s největší pravděpodobností také na finále letošní sezóny. Dnes je ale na programu skupina B, kde také najdeme známá jména. Od 13:00 si až do večerních hodin můžete pro domácí Counter-Strike zápasy naladit náš Twitch kanál PLAYzoneCZ.
Robert „manguss“ Kasper
Robert „manguss“ Kasper
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Sobotní hrací den odstartuje zápasem vůbec největšího favorita celé uzavřené kvalifikace. ENTERPRISE jsou aktuální pětkou MČR klasifikace a experti nepochybují o jeho úspěchu. Pro posílenou sestavu s Lukášem „capseN“ Koláčným, který si po delší době opět zahraje pod vedením Michala „leckr“ Kadlíčka, půjde o první velkou domácí zkoušku. V létě přišly hned tři nové tváře, potenciál už by se ale měl prokazovat.

Jako první je otestuje jeden z týmů, které uspěly v otevřeném turnaji. ANDROMEDA ale postoupila jako vůbec první, podceňovat by se určitě neměla. Tuto organizaci uvidíme v uzavřené kvalifikaci už podruhé, z minulé sestavy ale setrval pouze Nicolas „N1KOLAJ“ Leško. Mladý kádr nemá co ztratit, jeho dravost ale bude nebezpečná. Zkušenosti týmu dodává bývalý hráč Inside Games Milan „braindamage“ Nejedlík

ENTERPRISEANDROMEDA
 Česká republika leckr
 Slovensko system
 Česká republika manguss
 Česká republika MoriiSko
 Česká republika capseN
 Slovensko N1KOLAJ
 Česká republika Fajr
 Česká republika Snaxieee
 Česká republika PerdY
 Slovensko braindamage

Druhý duel úvodního kola proti sobě postaví dva týmy, které by se měly dle odhadů rvát o druhé postupové místo. Zvučnějším jménem je Entropiq, jenž ale nastoupí s dost improvizovanou soupiskou. Zkušený pilíř a talentovaného snipera z Entropiq Future pro tento turnaj doplní tři známá jména, která by pražské organizaci měla pomoct zajistit postup na Tipsport MČR CS. Jejich společné výkony jsou ale otazníkem.

Prvním soupeřem EIQ bude naopak velká stálice. Jádro BRUTE spolu hraje už opravdu dlouho, v letošním roce nechyběli v uzavřené kvalifikaci ani jednou. I přesto ale mají pouze 100 MČR bodů a pro postup na finále sezóny potřebují zabrat. Tentokrát navíc postoupili až na poslední pokus, když předtím dvakrát prohráli ve finále, mimo jiné proti ANDROMEDĚ. Pokud se letos mají někde ukázat, tady a teď je ta správná chvíle.

EntropiqBRUTE
 Česká republika Lastík
 Česká republika semtex
 Česká republika miX
 Slovensko MAXX
 Česká republika HoLLy
 Česká republika Frixos
 Česká republika pal0o
 Slovensko SiKO
 Česká republika w4rden
 Česká republika W0LF

Harmonogram uzavřené kvalifikace:

  • Pátek 22. září
    13:00 –  Slovensko UNiTY vs.  Česká republika eSuba (komentují: Mishek + Koty) – 16:4
    14:30 –  Česká republika SINNERS AC vs.  Slovensko Sampi NEXT (komentují: Mishek + Koty) – 19:17
    16:00 –  Česká republika eSuba vs.  Slovensko Sampi NEXT (komentují: Storm + Sphexxai) – 1:2
    19:30 –  Slovensko UNiTY vs.  Česká republika SINNERS AC (komentují: Storm + Sphexxai) – 2:0
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.