Přejít k hlavnímu obsahu

Tipsport CS:GO Praha II je kompletní. Osmičku uzavřeli Entropiq a Sampi NEXT

24. 9. 2023 | 16:50 Counter-Strike 2 Preview
Uzavřená kvalifikace Tipsport CS:GO Praha II už stihla určit dva postupující a dva vypadnuté týmy. Zbylá čtveřice pozná svůj osud v neděli, kdy jsou na programu decidery. Právě už dnes se může teoreticky rozhodnout o složení finálového turnaje letošní sezóny.
Tipsport MČR CS:GO 2022
Tipsport MČR CS:GO 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Skupinu B opanovali ENTERPRISE, kteří porazili ANDROMEDU a po velké bitvě také Entropiq. Tyto dva týmy však společnými silami dokázaly vyřadit BRUTE, a tak se tváří v tvář utkají o druhé postupové místo.

Na papíře je samozřejmě zvučnějším jménem Entropiq. Pokud jste však nesledovali sobotní stream, tak určitě nesmíte opomenout informaci, že jde o improvizované složení se základem v akademii Future. EIQ dokázali trápit ENTERPRISE, individuálně jim to střílelo, ale po týmové stránce tolik nepřesvědčili. Dnes by údajně měli posílit o zahraničního střelce, do hry má z lavičky naskočit Max „Marix“ Kugener.

ANDROMEDA mohla před začátkem skupiny působit jako největší outsider, ve skutečnosti šlo ale o černého koně. Proti favorizovaným ENTERPRISE předvedli sympatický výkon, BRUTE následně porazili poměrně sebevědomě. I když jde o sestavu z nepříliš známých hráčů a spíše nových talentů na scéně, tak už v sobotu vytasila své drápy. Dravé mládí bude chtít ukázat svou sílu, boj o Tipsport MČR CS není nereálný!

ANDROMEDAEntropiq
 Slovensko N1KOLAJ
 Česká republika Fajr
 Česká republika Snaxieee
 Česká republika PerdY
 Slovensko braindamage
 Česká republika Lastík
 Česká republika semtex
 Česká republika miX
 Slovensko MAXX
 Česká republika HoLLy

Víkendový program uzavře bitva akademií, která jej v pátek odstartovala. SINNERS AC a Sampi NEXT se utkali už v prvním kole, kde se na mapě Ancient rozhodlo až v prodloužení. To je ta nejlepší možná pozvánka.

Favoritem je ale bezesporu sestava SINNERS AC, pro níž může být nedělní výhra zajištěním slotu na vrcholu letošní Counter-Strike sezóny. Na finálový turnaj Tipsport MČR CS by se dostala jako první akademie v historii! Uzavřená kvalifikace je premiérou pro dvě nové tváře v týmu, v parádním světle se ukázal především Ivan „v4NO“ Galustyan, který v obou duelech statisticky vládl. Jen na něj ale hříšníci nespoléhají.

Těšit se však můžeme na parádní duel dvou sniperů. Když totiž měli v pátek odpoledne Sampi NEXT nůž na krku, Richard „ramon“ Svitanek zařadil vyšší rychlostní stupeň a strhl celou show pro sebe. Mladá akademie utekla hrobníkovi z lopaty, každý takový zápas může talentované borce zocelit. Kromě dlouhodobých členů přední české organizace se neztratily právě ani nejnovější posily, které dnes budou chtít překvapit.

Sampi NEXTSINNERS AC
 Slovensko EMCOR
 Slovensko ramon
 Slovensko DALIEN
 Česká republika Verttzzz
 Slovensko Pepo
 Slovensko B0R0
 Česká republika v4NO
 Česká republika dreez
 Slovensko PATR7KK
 Česká republika majky

Harmonogram uzavřené kvalifikace:

  • Pátek 22. září
    13:00 –  Slovensko UNiTY vs.  Česká republika eSuba (komentují: Mishek + Koty) – 16:4
    14:30 –  Česká republika SINNERS AC vs.  Slovensko Sampi NEXT (komentují: Mishek + Koty) – 19:17
    16:00 –  Česká republika eSuba vs.  Slovensko Sampi NEXT (komentují: Storm + Sphexxai) – 1:2
    19:30 –  Slovensko UNiTY vs.  Česká republika SINNERS AC (komentují: Storm + Sphexxai) – 2:0
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.