Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS, Sampi.Tipsport a ENTERPRISE v jedné skupině! Jak dopadlo losování?

24. 9. 2023 | 19:07 Counter-Strike 2 MČR
Tipsport CS:GO Praha II je kompletní, ihned po dohrání uzavřené kvalifikace tak nastal čas na losování skupinové fáze. Jak si dílo náhody, losované přímo na streamu, pohrálo s výběrem?
Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Zdroj: PLAYzone

Skupina A

Jako první tým vytáhl Mishek z osudí trojnásobné mistry ČR SINNERS. Jelikož jde o celek z nejvyššího výkonnostního koše, tak se na favorit na medaile na úvod skupiny utká se soupeřem, jenž z uzavřené kvalifikace prošel až z nedělního decideru. Ve hře bylo derby dvou týmů hříšníků, ale SINNERS AC neuspěli proti Sampi NEXT. Do hlavní části se letos dostala už třetí různá akademie, její postup byl zasloužený.

Na nějaké derby ale přece jenom dojít může. Ze druhého koše totiž Mishek vylosoval Sampi.Tipsport, tedy hlavní sekci organizace Jakuba Jankta. Tu bude zajímat především boj o první místo se SINNERS, v nevyzpytatelném BO1 utkání si ale nejprve budou muset poradit s ENTERPRISE. Nejzvučnější jméno z týmů, které prošly uzavřenou kvalifikací, určitě nebude chtít být do počtu a potvrdit kvality nového složení.

Skupina B

Do druhé skupiny byly dosazovány týmy automaticky podle toho, kdo byl vytažen jako první. Také tady se ale na úvod utkají celky z 1. vs. 4. koše a 2. vs. 3. koše. Jednoznačným favoritem „béčka“ je Dynamo Eclot, šampion obou dosavadních letošních turnajů, který ještě k tomu před nedávnem posílil Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Start do turnaje je čeká proti Entropiqu, jehož improvizovanou sekci čeká velká výzva.

Závěrečný duel prvního kola je na papíře možná ten nejvyrovnanější. Cryptova si vysloužila přímou pozvánku do skupinové fáze, ačkoliv má kompletně novou sekci, která navíc už dvakrát byla oslabena. Pro jejich soupeře je to tak velká šance se naplno poprat o postupové místo do Prahy. Jako první tuhle šanci budou chtít využít UNiTY, tedy profesionální sestava, jejíž základy stojí na loňských vicemistrech z eSuby.

Skupina A
 Česká republika SINNERS vs.  Slovensko Sampi NEXT
 Slovensko Sampi.Tipsport vs.  Česká republika ENTERPRISE
Skupina B
 Česká republika Dynamo Eclot vs.  Česká republika Entropiq
 Česká republika Cryptova vs.  Slovensko UNiTY
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.