Přejít k hlavnímu obsahu

Šok v poslední skupině, Liquid a Cloud9 jsou venku! Play-off EPL je na spadnutí

25. 9. 2023 | 12:09 Counter-Strike 2 Reportáž
Poslední skupina Ligy mistrů CS:GO je minulostí. Favorité na postup byli naprosto zřejmí, jenže fanouškům i hráčům vytřeli zrak Complexity a Eternal Fire, kteří poslali domů dva velikány. Play-off, z něhož vzejde pravděpodobně poslední šampion v éře Counter-Strike: Global Offensive, startuje už v úterý. Přijďte se s legendární verzí hry rozloučit i k nám na stream!
Eternal Fire
Eternal Fire
Zdroj: ESL

Skupinou D nejlépe propluli G2 Esports. V prvním špílu zdolali po vyrovnané první mapě Lynn Vision a úspěšní byli i proti Virtus.pro, kteří nenavázali na skalp Liquid a padli v tří mapovém bijáku. Na druhé straně pavouku překvapili Complexity, jenž po výhře nad 9INE zdolali i supertým Cloud9 a zajistili si místo v play-off. Ve finále je sice G2 porazili, i tak ale Jonathan „EliGE“ Jablonowski a spol. musí být spokojeni.

Ve spodním pavouku následně došlo na pikantní souboj hvězdných sestav Cloud9 a Liquid, jeden tým musel z kola ven. A byli to Cloud9, kteří den poté dokonce potupně prohráli v Last Chance s Eternal Fire a balili si kufry. Svůj potenciál zatím nenaplňují a v CS2 si budou muset urychleně napravit reputaci.

Ani Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis se však se svojí partou nemohl radovat. Ve finále o třetí vstupenku totiž znovu padli proti Virtus.pro, ačkoliv na druhé mapě vedli 14:10 a byli dvě kola od vítězství. Zbývala tak už jenom Last Chance. Jenže řádění Ismailcana „XANTARES“ Dörtkardeşe a jeho Eternal Fire bylo moc i na ně.

Vyřazovací část ESL Pro League S18 začne 26. září. V úterý se utkají třetí a čtvrté celky ze všech skupin, vítězové těchto duelů se ve středu postaví druhým týmům všech skupin. Vítězové těchto soubojů budou posléze ve čtvrtfinále bojovat proti dosud neporaženým vítězům všech skupin - Team Vitality, NAVI, ENCE a G2 Esports. Celé play-off vyvrcholí velkolepým BO5 finále, které je naplánováno na neděli 1. října.

Startující dvojičky tvoří fnatic s Monte, Astralis s Eternal Fire, Virtus.Pro s 9z a v úvodním kole začíná i David „frozen“ Čerňanský, na jehož MOUZ čeká našlapaná FURIA. Pokud myšáci uspějí, potkají se ve druhém kole proti FaZe, případné čtvrtfinále by pak znamenalo střetnutí s G2 Esports. Cestu jediného lokálního zástupce sledujte i na našem kanále, kde si za sledování můžete odnést i nějakou tu odměnu!

ESL Pro League XVIII
ESL Pro League XVIII
Foto: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.