Přejít k hlavnímu obsahu

Klíčová otázka zodpovězena! ESL Pro League se dohraje na původní verzi. Co BLAST?

28. 9. 2023 | 18:01 Counter-Strike 2 Zajímavost
Vypuštění nového Counter-Striku vyvolalo kromě jiného i řadu nepříjemných otázek. V rámci probíhajícího play-off ESL Pro League S18 se muselo řešit, jestli se poslední zápasy o medaile odehrají už v CS 2. Organizátoři se nakonec rozhodli nepřejít na novou verzi a obdobným způsobem šel i BLAST, jehož turnaj od 4. října tak bude oficiálně poslední velkou akcí v CS:GO.
BLAST
BLAST
Zdroj: HLTV.org

Bývá zvykem, že v případě, kdy do hry přijde nějaká zásadní aktualizace, dva největší organizátoři ESL a BLAST spustí své turnaje ještě na zastaralé verzi hry.

Vydání Counter-Strike 2 je ale největším přelomem posledních let, i proto si ESL před play-off Pro League S18 raději udělalo interní průzkum mezi účastníky ohledně možného přechodu na novou hru v pozdější fázi pavouku, pokud bude vydána. A udělali dobře, CS 2 oficiálně vyšla už po konci druhého kola.

Výsledky dotazníku nebyly zveřejněny, ze zákulisních informací je ale zřejmé, že jen malá hrstka týmů nový Counter Strike aktivně trénovala. Nejen proto se tak zbytek play-off logicky odehraje ve hře CS:GO. 

„Vzhledem k tomu, že turnaj právě probíhá, bude se v zájmu zachování integrity i nadále hrát v CS:GO,“ uvádí se jasně v prohlášení. Možnost přechodu mnozí členové komunity považovali za směšnou, když se jeho drtivá většina odehrála ještě ve starém titulu.

BLAST měl pro svoji volbu trochu lehčí pozici, jejich Premier Fall Showdown totiž začíná až 4. října. I přesto se rozhodli obdobně. Pro HLTV.org to odůvodnili tím, že není dost času na to, aby se zúčastněné týmy připravily na zápasení v nové verzi. Zároveň však dodali, že podzimní finále v Kodani už bude probíhat v CS 2.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.