Přejít k hlavnímu obsahu

Starfield se navzdory špatnému hodnocení pyšní deseti miliony hráčů

29. 9. 2023 | 16:55 Gaming
Nejhůře hodnocená hra studia Bethesda, i přesto trhá hráčské rekordy. To je Starfield. Jen několik týdnů od svého vydání má hra na kontě deset milionu uživatelů, hodnocení má ale horší než Fallout 76.
Starfield se navzdory špatnému hodnocení pyšní deseti miliony hráči
Starfield se navzdory špatnému hodnocení pyšní deseti miliony hráči
Zdroj: Bethesda

Starfield, nejnovější RPG přírůstek studia Bethesda, se svého vydání dočkal na začátku září letošního roku. „Vesmírný Fallout“, jak se titulu přezdívá, ale provází rozporuplné hodnocení. Někteří hru milují, jiní ji naopak hlasitě kritizují a důvody k tomu mají opravdu různorodé.

Většina z více než 90 000 uživatelskch recenzi na platformě Steam je sice pozitivních, děsivé číslo skoro dvaceti pěti tisíc ale doprovází negativní zpětná vazba, která ze Starfieldu dělá zatím nejhůře hodnocenou hru Bethesdy.

Za špatnými recenzemi se skrývá hned několik příčin, jednou z těch nejdiskutovanějších jsou zájmena. Starfield umožňuje hráčům vybrat si svá vlastní zájmena, včetně they/them. Toto rozhodnutí vyvolalo nejen extrémní reakce od některých herních streamerů, ale také online posměch a memy od těch, kteří považují výběr zájmena za nepodstatný.

Negativní reakce ale souvisí i se špatným technickým stavem hry. Hráče trápí například nekonečné načítání obrazovky nebo crashování. Starfield je ale na úplném začátku, teprve následující měsíce proto ukážou, zda i nadále zůstane nejhůře hodnocenou hrou slavného amerického studia.

Štítky: Starfield, Bethesda