Přejít k hlavnímu obsahu

Esuba představuje kádr pro Counter-Strike 2. V týmu najdeme známé tváře

30. 9. 2023 | 13:58 Counter-Strike 2 Přestup
První český tým se oficiálně přesouvá na Counter-Strike 2. Esuba nechce chybět na startu nové éry a nestabilitu hlavní sestavy vyřešila jasně a rázně. Z akademie se stává nový hlavní tým.
eSuba CS2 tým
eSuba CS2 tým
Zdroj: eSuba

Náročný rok pro eSubu se blíží ke konci. Na letošním finále Tipsport MČR CS sice tradiční celek a obhájce stříbra z loňského roku neuvidíme, v prostředí nového Counter-Striku se ale bude snažit znovu prosadit a vrátit se mezi širší domácí špičku. Předzvěstí větších změn bylo propuštění zbylých hráčů minulé sekce.

Letošní sezóna začala ukončením profesionální podpory CS:GO týmu a přesunem původní akademie do hlavní sestavy. Její složení bylo ale většinu roku nestálé, proto nyní přišel její konec. V květnu ovšem eSuba přivítala nový „B“ tým, který naopak drží při sobě a s jedinou změnou se nyní stává novou hlavní pěticí.

V čele sestavy se nachází zkušený lídr a někdejší mistr České republiky Tomáš „teCkoO“ Koširer. Tohle působení je návratem na servery také pro Luboše „Tusi“ Tusjaka, svého času velký český talent. Zkušený trojlístek nově doplňuje Dávid „garzeN“ Hrušovský, jenž se s novým Counter-Strikem vrací do akce.

Osu doplňují dva mladí borci, kteří v týmu působí už necelých pět měsíců. Matyáš „MATYZ“ Dankovský dříve působil v BRUTE, pro Davida „spazeONE“ Vargu jde o dosud největší působiště v kariéře. „Kluci si rank-up zasloužili svým přístupem, herním progresem i správně nastavenou mentalitou,“ zní z tábora organizace.

Zdroj: @esuba.eu
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.