Přejít k hlavnímu obsahu

Zpátky mezi nejlepšími! Polský veterán po vydání CS 2 doplňuje GamerLegion

30. 9. 2023 | 16:24 Counter-Strike 2 Přestup
Nejslavnější časy ve Virtus.pro už má za sebou, přesto dnes již třicetiletý Janusz „Snax“ Pogorzelski stále neztrácí motivaci hrát. Den po vydání CS 2 se z nižších pater scény přesunuje do GamerLegion, devátého nejlepšímu týmu světa. Dokáže znovu konkurovat těm nejlepším?
Janusz „Snax“ Pogorzelski
Janusz „Snax“ Pogorzelski
Zdroj: HLTV.org

Janusz „Snax⁠“ Pogorzelski je známý především díky čtyřleté štaci v historicky nejúspěšnějším polském celku Virtus.pro. Za tu dobu tento rifler a dnes již také in-game leader pozvednul nad hlavu několik pohárů, a to nejen těch týmových. Sám si vysloužil celkem sedm ocenění nejužitečnějšího hráče světového turnaje a čtyřikrát za sebou se umístil v TOP 20 od HLTV.org, přičemž v roce 2014 dokonce bral čtvrtou příčku.

Čas ale nezastavíš. Po konci ve VP se Snax na chvilku usadil v MOUZ, od roku 2019 ale hrál především v polských provinčních týmech. Na velkém turnaji se objevil až v roce 2022, kdy jako stand-in vypomáhal ENCE. Vedl si ale výtečně. Slova chvály na něj po finálovém tažení pěl i kapitán Marco „Snappi“ Pfeiffer, který pronesl, že by v případě volného místa v týmu Snaxe ihned brali, ale také o něm prý za pár měsíců vážně uvažovali, když hledali náhradu za Lotana „Spinx“ Giladiho. Tak blízko byl Polák návratu na Tier 1.

I tak se ale dočkal, jen o rok později. Po triumfu v polském superpoháru, kde ve finále s Pompa Teamem porazil pardubické Dynamo Eclot, míří opět na Tier 1 scénu. GamerLegion se po pouhých dvou měsících rozloučili s Sanzharem „neaLaN“ Iskhakovem, který jako in-game leader nezapadl do týmové dynamiky. Nahradit Kamila „siuhy“ Szkaradka nedokázal, proto se organizace rozhodla jeho angažmá neprotahovat.

Finalisté posledního Majoru se tak opět obrátili k vyzkoušenému konceptu s polským kormidelníkem. Toho v oznamovacím videu doslova a do písmene přivezl týmový analytik a krajan Jędrzej „Bogdan“ Rokita. Aktuálně devátý tým světa se od senzace v Paříži a následné ztrátě dvou klíčových hráčů trápí a potřebuje nový impuls. Ten by mohl dodat právě velezkušený Snax. První debut obměněné soupisky se uskuteční už za dva týdny na Intel Extreme Masters v Sydney, první velké LAN akci v novém díle Counter-Strike 2.

Aktuální soupiska GamerLegion:

 Švédsko Isak „isak“ Fahlén
 Dánsko Frederik „acoR“ Gyldstrand
 Belgie Nicolas „Keoz“ Dgus
 Rumunsko Sebastian „volt“ Maloș
 Polsko Janusz „Snax“ Pogorzelski

 Velká Británie Ashley „ash“ Battye – trenér

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.