Přejít k hlavnímu obsahu

Jak orli přiletěli dobýt Prahu. Kdo letos nejlépe využije absenci zahraničních týmů?

1. 10. 2023 | 15:39 Counter-Strike 2 Příběh
Rok 2023 přinesl oživení Tipsport CS:GO turnajů formou zahraničních týmů. V Bratislavě kralovali Apeks, Prahu si podmanili Bad News Eagles – v obou případech týmy Major kalibru. Pojďme se před letošní skupinovou fází vrátit do minulosti k senzačním triumfu Kosovanů.
Bad News Eagles
Bad News Eagles
Zdroj: PLAYzone

Bad News Eagles přiletěli do Česka jako účastník předchozího Majoru a kryptonit SINNERS. Poprvé se ale orli zapotili už ve skupině, kde nestačili na ENTERPRISE a na pikantní souboj se SINNERS došlo nečekaně už v semifinále. Vodafone PLAYzone Arena byla svědkem jednoho z nejlepších CS:GO zápasů, jaké jsme v Česku kdy mohli vidět, na jehož konci se ale radoval soupeř. Hříšníky bohužel čekal jen zápas o třetí místo.

Také ve druhém semifinále přitom uspěl tým, jenž skupinou prošel až ze druhého místa. Dynamo Eclot nadvakrát postoupili do Prahy na úkor TITANS a šikovně se vyhnuli střetnutí se SINNERS. Své kvality a triumf z předchozího turnaje Tipsport CS:GO Online ovšem potvrdili vítězstvím nad ENTERPRISE. Ve finále se s Bad News Eagles rvali znamenitě, na výhru to ale nestačilo. Orli ukázali špičkové výkony i pokoru.

Letos se tým jejich kalibru v Praze neukáže, o parádní náboj ale určitě nebude nouze. Každý jeden zápas nejužší špičky je totiž v posledních měsících dokonalou reklamou na domácí Counter-Strike. Stoprocentně ovšem ještě nevíme, jestli turnaj proběhne stále v Global Offensive, nebo už přijde řada na start éry CS2.

Postupující na LAN finále určí skupinová fáze, která klepe na dveře. Především úterní skupina A slibuje parádní podívanou, vedle SINNERS a Sampi.Tipsport zde totiž najdeme i ambiciózní sestavu ENTERPRISE, zatímco mladíci ze Sampi NEXT mohou jen překvapit. Od středeční skupiny B se očekává hladký průchod Dynama Eclot a velký boj o druhé místo mezi Cryptovou, UNiTY a Entropiqem. Kdo postoupí do Prahy?

Rozlosování skupinové fáze
Skupina A
 Česká republika SINNERS vs.  Slovensko Sampi NEXT
 Slovensko Sampi.Tipsport vs.  Česká republika ENTERPRISE
Skupina B
 Česká republika Dynamo Eclot vs.  Česká republika Entropiq
 Česká republika Cryptova vs.  Slovensko UNiTY
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.