Přejít k hlavnímu obsahu

Senzace dokonána! MOUZ ve finále ESL Pro League přejeli NAVI, frozen má titul

1. 10. 2023 | 19:31 Counter-Strike 2 Reportáž
Tohle by před začátkem ligy čekal jen málokdo. Novými vládci ESL Pro League a posledními CS:GO šampiony jsou MOUZ! Mladíci s věkovým průměrem pod dvacet let prošli náročným pavoukem a na jeho konci smetli Natus Vincere. David „frozen“ Čerňanský ukončuje skoro čtyřleté čekání na titul a do éry nového Counter-Striku může vstoupit s úsměvem na tváři.
MOUZ jako vítězové ESL Pro League
MOUZ jako vítězové ESL Pro League
Zdroj: HLTV.org (Radosław Makuch)

Velké BO5 finále o 200 tisíc dolarů, slot na IEM Katowice či titul posledního šampiona v éře CS:GO začali MOUZ výborně. Na své mapě Inferno nejenže dobře bránili, ale byli úspěšní i v podnikání útoků, díky čemuž pohodově zvítězili 16:10. Klíčovým mužem byl zejména in-game leader Kamil „siuhy“ Szkaradek.

Na druhé mapě se NAVI chtěli vrátit na vítěznou vlnu. Ádám „torzsi“ Torzsás s 26 přesnými zásahy byl ale proti. MOUZ svého soka přetlačili zejména v první polovině, kdy si vypracovali solidní sedmikolový náskok, který už nepustili a zvítězili 16:9. Z ničeho nic tak bylo skóre 2:0 a myšáci dýchali na záda vysněnému titulu.

Mirage byla za všech map nejvyrovnanější. Zejména také proto, že byla poslední. Soupeři si vzájemně nic nedarovali, špíl se přeléval ze strany na stranu, až se z toho nakonec vyklubalo prodloužení. A tam MOUZ všem ukázali, proč právě oni byli po celé play-off tím nejlepším týmem a zaslouženě zvítězili 19:15.

V konečném součtu myšáci neztratili ani jednu mapu, což se v BO5 finále často nevidí. David „frozen“ Čerňanský opět patřil ke klíčovým hráčům svého týmu, cenu nejužitečnějšího hráče ale bere sedmnáctiletý Jimi „Jimpphat“ Salo, pro kterého šlo přitom o teprve druhý Tier 1 turnaj. Před MOUZ je zářivá budoucnost.

ESL Pro League XVIII
ESL Pro League XVIII
Foto: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.