Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdné obsazení Prahy! Do hry jde NEOFRAG, MATYS, oskar nebo GuardiaN

3. 10. 2023 | 13:00 Counter-Strike 2 MČR
Následující dny mohou být důkazem, že sledování Counter-Strike zápasů může mít vysokou úroveň nejen na světových turnajů, ale také v těch lokálních. Domácí špička vstupuje do Tipsport CS:GO Praha II a na serveru se představí jedna hvězda či legenda vedle druhé.
Medaile na Tipsport CS:GO
Medaile na Tipsport CS:GO
Zdroj: PLAYzone

Už nějakou chvíli neplatí, že ty největší domácí hvězdy najdete výhradně v napěchovaném kádru SINNERS. U trojnásobných mistrů ale musíme začít. Jindřich „ZEDKO“ Chyba je nejúspěšnějším hráčem celé historie Mistrovství České republiky, po loňském překonání rekordu bude letos útočit už na svůj šestý titul. Dle celosvětového uznání jej však zastiňuje kolega. Tomáš „oskar“ Šťastný toho dokázal nebývalé mnoho a je považován za jednoho z největších sniperů historie CS:GO. Užívejme si, dokud ještě aktivně hraje.

V play-off však může dojít na pikantní česko-slovenský souboj dvou velkých postav. Kromě oskara se totiž v Tipsport CS:GO Praha II ukáže také Ladislav „GuardiaN“ Kovács, který už loni hájil barvy Sampi.Tipsport, ale nyní se vrací pod křídly Cryptovy. Nacházejí se však v odlišných skupinách, takže si musíme počkat.

Úterní skupina A
13:00 –  Česká republika SINNERS vs.  Slovensko Sampi NEXT
14:30 –  Slovensko Sampi.Tipsport vs.  Česká republika ENTERPRISE
Středeční skupina B
13:30 –  Česká republika Dynamo Eclot vs.  Česká republika Entropiq
14:30 –  Česká republika Cryptova vs.  Slovensko UNiTY

Největší vycházející hvězdou domácí scény je bezesporu Matúš „MATYS“ Šimko. Jeho umění už dávno přerostlo česko-slovenský rybníček, ale on si dává zatím ještě na čas a nejprve chce ještě něco dokázat se svým týmem Sampi.Tipsport, který to letos dotáhl na 41. příčku světového žebříčku. Nikdo nepochybuje, že půjde jednou ve stopách Adama „NEOFRAG“ Zouhara a na další roky zakotví na mezinárodní scéně.

Právě Zouhar je aktuálně největší českou superstar. Po létech domácí dominance strávil poslední rok v cizině, ale po incidentu v Into The Breach se minimálně pro následující měsíce vrátil zpátky od Česka a hned na Mistrovství Slovenska ukázal, že je připravený rozšiřovat sbírku titulů. Posilou je výjimečnou, jen na něm ale Dynamo Eclot nestojí. Guy „anarkez“ Trachtman také patří mezi borce, jejichž kvalita už na první pohled přerůstá lokální turnaje. Spolu s Vítem „nbqq“ Pohlot jde o nejúdernější trio, které česká scéna nabízí.

Vynechat ale nemůžeme ani na týmy jako UNiTY či ENTERPRISE, jména jako Robert „manguss“ Kasper nebo Martin „Pechyn“ Pechoušek už dlouho patří mezi respektovanou domácí špičku. Z Entropiqu určitě bude stát za sledování především Tomáš „Mix“ Bílík, Sampi NEXT jsou hlavně příslibem do budoucna.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.