Přejít k hlavnímu obsahu

Oficiální konec. STYKO opouští Apeks, důvodem jsou herní výkony na serveru

4. 10. 2023 | 11:30 Counter-Strike 2 Přestup
Jednou jsi dole, jednou nahoře. Od semifinálové jízdy na pařížském Majoru se Apeks nevedlo podle představ a ani letní změna v sestavě nepřinesla kýžený posun. Musela tak náležitě přijít další změna, norská organizace už nepočítá s Martinem „STYKO“ Stykem, kterému na konci roku končí smlouva. Slovenský hráč je ale odhodlaný se v CS2 opět odrazit k výšinám.
Martin „STYKO“ Styk
Martin „STYKO“ Styk
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Vyřazení z ESL Pro League bylo pro Martina „STYKO“ Styka poslední po necelých dvou letech působení v týmu Apeks. Slovenský hráč byl v severské organizaci jako na horské dráze, na které získal titul z Tipsport CS:GO Bratislava, zažil senzační tažení na posledním CS:GO Majoru, ale také dlouhé měsíce půstu. V posledních měsících se Apeks nedařilo a prohry přicházely často proti týmům z nižších pater světové scény.

V červenci přišel do týmu Aleksandar „CacaNito“ Kjulukoski, září přineslo výměnu kouče. Pro letošní rok to ale před přechodem na Counter-Strike 2 není bohužel poslední zásah do sestavy. STYKOvi se dlouhodobě herně nedařilo, a i když jej organizace opakovaně chválila za práci mimo server, tak to už na pokračování nestačilo. Rozhodnutí neprodloužit mu smlouvu a nechat jej do jejího konce sedět na lavičce přitom podle oficiální zprávy bylo jedno z nejtěžších v historii. „Navždy zůstaneš legendou našeho klubu,“ zní z Apeks.

STYKO si tak po působení v HellRaisers, mousesports, Cloud9 nebo FunPlus Phoenix znovu hledá nové angažmá, aby se nadále udržel na světové scéně. K posazení na lavičku, kde může být až do konce letošního roku, vydal i vlastní vyjádření formou videa. Sám přiznává, že rozhodnutí rozumí a trochu ho očekával, ale nesouhlasí s ním. V téhle pozici totiž byl už svého času v MOUZ, kde ale dokázal situaci vždy obrátit.

Přechod na Counter-Strike 2 vnímá zkušený slovenský hráč jako velkou šanci. Podle jeho slov mu nová hra sedí více než CS:GO, je tak připravený dřít s jediným cílem: postoupit na první CS2 Major. Zatím to nepůsobí, že by se chtěl vracet do Česka, nicméně pokud bychom tu měli tým se šancemi na Major, jako je Dynamo Eclot, nebo Sampi.Tipsport? Vyloučit se nejspíše nedá ani tento scénář, pokud po něm nikdo ve světě nesáhne. Do té doby se můžeme těšit na větší porci jeho obsahu, jenž si ve světě našel spoustu diváků.

V sestavě jej na zkoušku nahradí talentovaný Nor Ådne „sense“ Fredriksen, který už s Apeks odehrál první oficiální zápasy. Aktuálně se s týmem připravuje na ESL Challenger League a první CS2 LAN akci IEM Sydney.

Zdroj: apeks.gg
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.