Přejít k hlavnímu obsahu

Je to k ho**u, komentuje Freeze jungle změny v League of Legends. Kde je podle něj problém?

7. 10. 2023 | 15:00 League of Legends Komentář
Aleš „Freeze“ Kněžínek má jasno, spolu s ním se proti aktuálnímu stavu jungle ale staví i většina komunity League of Legends. Role je moc silná ve všech fázích hry a potřebuje nerf. Ten i v další aktualizaci MOBA titulu od Riot Games přijde, podle Freeze je ale moc malý a bylo by třeba jungle oslabit ještě víc.
Je to na ho**o, komentuje Freeze další patch v League of Legends. Kde je podle něj problém?
Je to na ho**o, komentuje Freeze další patch v League of Legends. Kde je podle něj problém?
Zdroj: Freeze YouTube/Riot Games

Téma jungle je především v poslední době často probíraným. Role, která se zdá být s každým rokem silnější, konečně zachytila pozornost Riot Games a dostane nerf. Hráči v čele s bývalým českým profesionálem Alešem „Freeze“ Kněžínkem ale požadují ještě větší oslabení.

„Tyhle změny nestačí, nerfy jsou v podstatě k ho**u. Není to dostačující, ale aspoň si Riot uvědomuje, že jungle je broken,“ komentoval Freeze připravované změny, které by měly pomoci šampionům na jednotlivých linkách proti silným pánům lesa.

Jde ale o kompromis. Jungle nemůže být kompletně vymazána z mapy. „Jejich pointa je, že se budou snažit nechat roli zábavnou, ale musí ji nějak změnit, protože má největší vliv na všechny tři fáze hry. Jungle nebyla nikdy takhle OP,“ sdílel bývalý trenér 100 Thieves nebo Evil Geniuses svůj názor na tahy Riot Games.

A jak by podle Freeze vypadala ideální jungle? „Za mě by měla být jungle silná v early a mid game, v late game pak useless. V podstatě něco jako support,“ přemýšlela nahlas legenda českého League of Legends. Kompletní změny, které vývojáři z Riot Games chystají v patchi 13.20, najdete na X.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).