Přejít k hlavnímu obsahu

Moderní hry se příliš zaměřují na skiny, nikoli hratelnost, hlásí slavný streamer

7. 10. 2023 | 12:30 Gaming
Dr Disrespect behěm jednoho ze svých posledních vysílání tvrdě kritizoval moderní hry (především ale Call of Duty) za to, že se až příliš věnují přidávání skinů do hry. Vývojáři by se dle jeho slov měly více zaměřit na hratelnost, která je na úkor kosmetických úprav zanedbávána.
Moderní hry se příliš zaměřují na skiny, nikoli hratelnost, hlásí slavný streamer
Moderní hry se příliš zaměřují na skiny, nikoli hratelnost, hlásí slavný streamer
Zdroj: Twitter.com

Jeden z nejznámějších světových streamerů Dr Disrespect se často nebojí říct, co si doopravdy myslí. Nešetří kritikou her a jejich vývojářů, tentokrát si vzal do parády moderní tituly v čele s Call of Duty. Rozmanité spolupráce s nejrůznějšími rappery a slavnými osobnostmi přinesly do hry zajímavé skiny, na to by se ale neměla studia zaměřovat, hlásí známý tvůrce.

Příliš mnoho her se zaměřuje na skiny místo titulů. Právě tituly posouvají herní svět jako celek,“ tvrdí Dr Disrepect. Velká část hráčů nevidí skiny jako užitečný doplněk a Dr Disrespect je jedním z nich. Jako příklad dal na svém živém vysílání  třeba herní skin Spawna, do kterého společnost Activision investovala nemalé peníze. 

V čase 27:00 se během streamu dostal k reakci na skiny ve hře Call of Duty. „Kolik myslíte, že stálo Activision dostat do hry Spawna? Třeba milion, nebo tak něco, že? Nezapomínejte, že ho vložili do videa, dělali produkci, atd. Jejich videa jsou na velmi vysoké úrovni,“ reagoval Dr. Disrespect na tvorbu Activision.

Stav tohoto průmyslu je úplně jinde. Není to absolutně to, na čem jsem vyrůstal. Dříve to bylo doslova o hraní her a interakci s hrami. Nyní je to pouze hypnotizující zážitek, který na lidi působí. Musíme vrátit kulturu tohoto odvětví,“ vyjádřil Disrespect svou nespokojenost. „Mám pocit, že se příliš plýtvá kosmetikou a v multiplayeru už se nevyužívá dostatek talentu,“ dodal ke konci svého proslovu.