Přejít k hlavnímu obsahu

Cloud9 změnili IGL a hned porazili G2! Venku z boje o Kodaň jsou také ENCE

8. 10. 2023 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
BLAST Premier Fall Showdown nabízí ty úplně poslední CS:GO zápasy na nejvyšší úrovni. Řada týmů už trénuje CS2, motivace postoupit do Royal Areny v Kodani je však vysoká. I když bude hostit jen sezónní finále, pro velkou část komunity jde o prestižnější klání než finále sezóny.
Abay „HObbit“ Khassenov
Abay „HObbit“ Khassenov
Zdroj: BLAST Premier

Nedělní večer bude už skutečnou rozlučkou s Counter-Strike: Global Offensive. Ve hře jsou totiž dva sloty na podzimním finále okruhu BLAST Premier, kde se bude hrát o 10 milionů korun. Samozřejmě už v CS2. Šest účastníků určila skupinová fáze, poslední dva vzejdou ze dvou Showdownů pro Evropu a zbytek světa.

Ostřeji sledovaný je samozřejmě ten evropský. Největší favorité z druhého a třetího místa světového žebříčku v něm ale neuspějí. ENCE v semifinále nestačili na BIG, cesta G2 o den později skončila na bedrech Cloud9. Shodou okolností uspěly právě o dva týmy, které svého času nejvíce zářily v covidové online éře.

U Cloud9 se hlasitě spekuluje o změně, protože tým bojuje se syndromem příliš mnoho hvězd a hlasů. S cílem mimo jiné najít starého dobrého Denise „electroNic“ Sharipova se zatím taktovky chopil Abay „⁠HObbit⁠“ Khassenov, než přijde větší zásah do sestavy. Potvrdit novou cestu mohou v dnešním finále s BIG.

O postupový slot v turnaji pro zbytek světa se utkají dva nejlepší severoamerické celky Liquid a Complexity. Druhý jmenovaný už musel potvrdit dobrou formu proti Evil Geniuses a FURIA, Liquid se s Damianem „daps“ Steelem v roli hráče trápili s Forsaken i Party Astronauts. Mírným favoritem jsou tak Complexity.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.