Přejít k hlavnímu obsahu

Counter-Strike 2 je druhým nejhorším titulem v historii Valve

12. 10. 2023 | 10:10 Counter-Strike 2 Gaming
Counter-Strike 2 nezažívá povedený start. Hráčské hodnocení dosáhlo na platformě Steam v současné době přibližně 68 % pozitivních recenzí, přičemž reálně hra získala pouhých 59 %. Tím se zařadila do kategorie „smíšených“ hodnocení a zároveň je na žebříčku her od společnosti Valve na předposledním místě.
Counter-Strike 2 je podle hráčů druhým nejhorším titulem v historii Valve
Counter-Strike 2 je podle hráčů druhým nejhorším titulem v historii Valve
Zdroj: Valve

Counter-Strike 2 je v současné době druhou nejhorší hrou od společnosti Valve v historii. Alespoň to vidí hráči. Na platformě Steam má hra kolem 68% pozitivních recenzí z celkových 164 203 hlasování. Skutečné procento se ale dá počítat až o pár týdnů později, protože zmíněné číslo vznikalo i za dob CS:GO.

Reálné procento pozitivních hlasů se pohybuje kolem 59%, což dělá z Counter-Strike 2 druhou nejhůře hodnocenou hru od společnosti Valve na platformě Steam. Prvenstvím se v tomto ohledu může „chlubit“ se 46% pozitivních hlasů Artifact (karetní hra k Dota 2).

Artifact, který měl v prvopočátku konkurovat hrám jako Hearthstone, byl odsouzen k zániku. Valve tuto karetní hru připravovalo už v roce 2017, přičemž oficiální odhalení přišlo o rok později. Trailer, který představili během Dota 2 International, však sbíral většinou negativní reakce. 

Hra přestala být zajímavá především kvůli ceně (20 dolarů) a chamtivým herním nákupům. Boom zažívala v prvních pár měsících, poté fanouškovská základna značně ubývala. Ze začátku firma pracovala také na Artifact 2.0. Když však viděla obrovský nezájem hráčů, zpřístupnila původní hru pro všechny a další díl už nevyrobí.