Přejít k hlavnímu obsahu

Světová premiéra CS2! MOUZ mají první výhru, FaZe a Vitality se utkají o přežití

16. 10. 2023 | 08:56 Counter-Strike 2 Preview
Counter-Strike 2 už je venku dva týdny a od 16. října nás konečně čeká první Tier 1 turnaj. Austrálie se po čtyřech letech dočká další špičkové akce, v Sydney se v následujícím týdnu rozhodne o prvním šampionovi v nové éře s názvem CS2. Naposledy se mezi protinožci radoval Team Liquid, kdo uspěje letos, po čtyřleté pauze? Sledovat IEM můžeš na našem Twitch kanále!
IEM Sydney
IEM Sydney
Zdroj: ESL

IEM Sydney 2023 rozdělí šestnáct účastníků do dvou skupin, přičemž každá se bude hrát GSL formátem s možností jedné prohry. Do play-off postoupí šest celků, přesněji řečeno finalisté a také vítězové spodního pavouka. Nejlepší tým z každé skupiny zamíří přímo do semifinále, ostatní bude čekat čtvrtfinále. Tento turnaj navíc bude prvním na 13 vítězných kol, takže uvidíme, kolik to přinese překvapivých výsledků.

O speciální turnaj půjde pro Davida „frozen“ Čerňanského. Jeho MOUZ opanovali poslední CS:GO turnaj ESL Pro League, díky čemuž se v oficiálním žebříčku od Valve dostali na světový trůn. Potvrzení vydobyté pozice i v nové hře bude ale náročné, 17letý Jimi „Jimpphat“ Salo nemohl do Sydney odletět kvůli vízům. Do Austrálie z neznámých důvodů neodcestoval ani Oleksandr „s1mple“ Kostyliev, jehož nahradí kouč NAVI.

Ve skupině se myšáci mohou potkat s nejlepším týmem světa podle HLTV žebříčku. Kromě Vitality najdeme v „áčku“ také NAVI nebo FaZe Clan. Martin „STYKO“ Styk se už s Apeks neukáže, postoupit budou chtít GamerLegion, offline premiéru si zažijí BetBoom a potěšit domácí publikum budou chtít VERTEX.

Skupina B by mohla být zamotanější, ačkoliv má dva hlavní favority. V Sydney se poprvé ukáže, jak CS2 sedí ENCE a G2 Esports. Ukázat se v dobrém chtějí také Cloud9 po změně in-game leadera, kartami určitě zamíchají i fnatic, Monte a Complexity. Za outsidery jsou zde Lynn Vision a domácí miláčci Grayhound.

Chybět u prvního světového CS2 turnaje nebude ani náš stream na Twitch kanále PLAYzoneCZ, kde se od pondělí do neděle můžete těšit na noční nálož Counter-Striku, Vodafone GIGA Kvíz i Twitch dropy.

Skupina A
Skupina A
Foto: ESL
Skupina B
Skupina B
Foto: ESL
IEM Sydney 2023
IEM Sydney 2023
Foto: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.