Přejít k hlavnímu obsahu

Legendy opět v akci! Po boku švédských ikon se objeví i slovenský matador

15. 10. 2023 | 13:30 Counter-Strike 2 Preview
Každá iterace Counter-Striku s sebou přinesla hráče, kteří navždy zapsali své jméno do historie nesmrtelné série. Řada z nich se ovšem stále drží své dlouholeté vášně i po ukončení profesionální kariéry. Nyní budou mít někteří z nich opět možnost ukázat, co v nich stále je.
Ladislav „GuardiaN“ Kovács
Ladislav „GuardiaN“ Kovács
Zdroj: HLTV.org

Nejednoho fanouška jistě čas od času přepadne nostalgická nálada a vzpomínání na časy, kdy na serveru řádili hráči, které už na turnajích bohužel nevídáme. Dnešní doba ale nabízí řadu rozmanitých možností, jak se Counter-Striku věnovat i mimo aktivní týmové kariéry. Převažuje trénování nebo tvorba obsahu.

Nyní se však tyto legendy opět ukáží v akci! SteelSeries Legends je totiž soutěž jako stvořená pro ikony let minulých. Těšit se můžeme na celou řadu velkých postav či vítězů Majoru, kteří se spojili do čtyř sestav.

Sestavy účastníků SteelSeries Legends
 Švédsko olofmeister
 Švédsko GeT_RiGhT
 Švédsko f0rest
 Švédsko friberg
 Slovensko GuardiaN
 Francie kennyS
 Francie shox
 Francie SIXER
 Francie JACKZ
 Francie AMANEK
 Polsko TaZ
 Polsko innocent
 Polsko rallen
 Polsko Prism
 Polsko Flayy
 Dánsko Kjaerbye
 Velká Británie smooya
 Ukrajina fear
 Ukrajina synyx
 Turecko soulfly

Velkým tahákem je pětice v čele s Olofem „⁠olofmeister⁠“ Kajbjerem, který v posledních týdnech pravidelně hraje se svými někdejšími rivaly z NIP a také Ladislavem „GuardiaN“ Kovácsem. Tohle by před deseti lety byla vysněná sestava spousty fanoušků! Vlnu nostalgie spustí také francouzská pětka Kennyho „⁠kennyS⁠“ Schruba, kapitáni Wiktor „⁠TaZ⁠“ Wojtas a Markus „⁠Kjaerbye⁠“ Kjærbye mají kádry spíše nové generace.

Turnaj startuje ve 14:00 a ponese se v Double Elimination formátu. Jak už to u těchto eventů bývá, pse onese v uvolněné atmosféře, při které si hráči užijí především společný čas na serveru. Prize pool ve výši 280 000 korun ale také všechny motivuje podat ty nejlepší výkony. Boj o celkové prvenství je naplánován na 19:30.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.